Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vysněná dvacítka není daleko. Squashista Koukal má další republikový titul

Praha – Mělo to být jedno z nejvyrovnanějších mistrovství republiky v historii. Vyvrcholení však přineslo velké překvapení. Squashista Jan Koukal splnil roli hlavního favorita a získal osmnáctý domácí titul. Ve finále na proskleném kurtu v pražské Galerii Harfa porazil senzaci turnaje Jakuba Solnického hladce ve třech setech.

Třiatřicetiletý Koukal v pěti zápasech na šampionátu neztratil ani set, se svou hrou ale příliš spokojen nebyl. "Těší mě, že jsem vyhrál bez ztráty setu osmnáctý titul, ale výkon nebyl tak dobrý," uvedl Koukal, jenž označil postup Solnického do finále za jedno z největších překvapení v historii republikových šampionátů.

Koukalovým cílem pro další léta bude zaokrouhlit počet českých titulů na dvacet. "Na světové turnaje už cestovat nebudu, prioritou jsou domácí tituly pro další léta. Myslím, že ještě nějakou chvíli tady mohu vyhrávat," uvedl vítěz 34 turnajů světové série PSA.

Mistryní republiky se stala Zuzana Kubáňová, jež porazila 3:2 na sety převážně ve Francii žijící Annu Serme. Mistryně světa v racketlonu Kubáňová podřídila zisku republikového titulu vše, dokonce vyhlásila veřejnou sbírku, aby se mohla zúčastnit zahraničních turnajů.

Je nám líto, video expirovalo.
Koukal má 18. squashový titul
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články