Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Arndtův sprint ze sedla nenašel přemožitele, Vakoč dojel šestý

Geelong (Austrálie) – Nikias Arndt napodobil své předchůdce Gianniho Meersmana a Petera Kennaugha a zvítězil v závodu Cadel Evans Great Ocean Road Race. Ve sprintu porazil své australské soupeře Camerona Meyera a Simona Gerranse. O vítězství usiloval i Petr Vakoč, který si připsal šestou příčku.

Nikias Arndt
zdroj: ČTK/PA/GodingImages

Závod, který nese jméno prvního australského vítěze Tour de France, byl na programu potřetí v historii. Letos to však bylo speciální – organizátorům se totiž povedlo získat akreditaci WorldTour podniku, a tak se v okolí Geelongu jel první jednodenní závod této kategorie v sezoně.

I přes nezpornou snahu některých závodníků se nepovedlo peloton roztrhat a sprinteři si to tak v cíli rozdali o vítězství. Dlouhým sprintem ze sedla, který se stal jeho poznávacím znakem, triumfoval německý jezdec Arndt, který tak svému Teamu Sunweb dodal první vítězství v sezoně 2017.

Po závodu byl zklamaný hlavně třetí v cíli Gerrans, kterému se nepovedlo spravit chuť po nepodařeném Tour Down Under, kde výsledkově propadl. "Ke konci už nikdo neměl žádné pomocníky. Nikias to zkusil hodně z dálky, mně už pak došly síly a nedokázal jsem se před něho dostat," popisoval australský veterán.

Cyklistický závod Cadel Evans Great Ocean Road Race (WorldTour) - 173,9 km:

1. Arndt (Něm./Sunweb) 4:19:15, 2. Gerrans (Austr./Orica), 3. Meyer (Austr.), 4. Restrepo (Kol./Kaťuša), 5. Rowe (Brit./Sky), 6. Vakoč (Quick-Step Floors) všichni stejný čas.

Zdroj
cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články