Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O Vánocích hřeší i sportovci, Dostálovi je z jídla až zle

Praha - Pro české sportovce jsou vánoční svátky jednou z mála možností, jak zhřešit v jídle. Rychlostní kanoista Josef Dostál se proto prý vždy tak přejí, až je mu špatně, hlídat se nehodlá ani veslař Ondřej Synek, další dvoumetrový sportovec. Olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek se těší i na to, že vzhledem k přestupu do vyšší váhové kategorie se nemusí tolik hlídat a může si užít oblíbený bramborový salát.

Josef Dostál
zdroj: ČT sport

Dvojnásobný medailista z Ria Dostál má oblíbené perníčky od maminky, známé jazzové zpěvačky Evy Emingerové, jiné mu prý nechutnají. "Jinak jím všechno, co najdu. Čekat na zlaté prasátko bych nevydržel. Já musím jíst každé dvě hodiny, jinak jsem protivný," prohlásil s úsměvem Dostál.

Na Štědrý den prý jídlo ale trochu fláká a dělá si prostor na večer. To má doma tradiční bramborový salát s kaprem a rybí polévkou. "Pak už je to páté přes deváté. Cukroví, džusíky, sladké nápoje. Blbě mi z toho je každé Vánoce," rozesmál se. Jako vášnivý rybář má kapra rád. "Když jsem byl menší, tak jsem se s kaprama koupal," vzpomínal.

Problémy se shazováním po Vánocích ale Dostál nemá. A stejně je na tom i Ondřej Synek, bronzový medailista z Ria. "Já se rozhodně nemusím hlídat. Po olympiádě jsem během tří týdnů přibral deset kilo a během tří týdnů zase šest shodil, takže v pohodě," mávl rukou. "Těším se, bude to kapr, klobása, řízek, salát, cukroví, přežírání, spaní," vypočítával s úsměvem. Vánoce stráví v Rokytnici nad Jizerou ve své chalupě.

Je nám líto, video expirovalo.
Vánoční přání českých sportovců

Kajakář Prskavec hodlá také tloustnout. "Tři, čtyři dny si dám voraz, budu jíst a tloustnout. Ležet na gauči a koukat na pohádky a žrát. Hlavně vosí hnízda a perníky, které mám nejradši. Abych nemusel jíst to další, což už mi až zas tolik nechutná," vykládal. Hned na první svátek vánoční ale pojede za přítelkyní do Karviné. "Protože jsem jí to slíbil. Za dva dny se vrátím a začnu trénovat. Budu jezdit na běžky," plánoval.

Omezovat se o Vánocích ještě nebude ani sportovec roku Krpálek. Výživu si bude hlídat až na začátku ledna, kdy odjede na tréninkový kemp. "Mezi svátky už bych ale chtěl být také na horách a nabírat kondici na běžkách," prozradil plány. Ačkoli je Krpálek vyhlášeným rybářem, vánočního kapra neloví. "Na Vánoce jsem ještě nechytal. Uvidím, jak letos, když je to ten olympijský rok," dodal.

Kapra naopak vynechá fotbalová hvězda Petr Čech. Svátky tráví tradičně v Londýně, kde chytá za Arsenal a 26. prosince ho čeká zápas s West Bromwichem. A v britské metropoli se kapr těžko shání. "Určitě bude salát, jen tentokrát nebude kapr, ale nějaký řízek nebo nějaká jiná ryba," řekl Čech. Dárky rád pořizuje v předstihu. Většinu už měl na začátku prosince. "Jen dárek pro manželku chyběl a musel jsem to dohánět," dodal.

Bronzová olympijská medailistka z Ria Špotáková bude mít napilno. "Moc zatím neužívám. Musím ještě uklízet a pak vařit. Těším se na to, až budeme spolu zdobit stromeček a chystat dárky," povídala. "Mám výhodu, že přijedou moje i Lukášova máma, Lukášova sestra s přítelem a neteří. Takže je dobré, že nemusím dělat všechno sama, každý něco přiveze, s něčím pomůže. Takže to nebude jen na mně," doufala.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se před pár dny vrátila ze soustředění v Collalbu a na druhý svátek se do Itálie vrátí. Vánoce si užije doma s rodinou. "Už mám i většinu vánočních dárků, i když ještě něco dokupovat budu," prozradila rodačka z Nového Města na Moravě, která už řadu let dárky objednává hlavně přes internet. "Oblečení ale radši vybírám v obchodech," doplnila.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články