Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plavci se vrátili z MS s několika překonanými českými rekordy

Praha - Hrdinové mistrovství světa v krátkém bazénu nesou jiná jména, i tak se ale čeští plavci ze šampionátu nemuseli vracet se svěšenou hlavou. V Kanadě totiž někteří z nich vylepšili české rekordy a Barbora Závadová se dostala do finále.

Jediná finálová účast, ale také několik vylepšení českých rekordů - to je bilance českých plavců na mistrovství světa v krátkém bazénu. Kompletní reprezentace se už vrátila z Kanady domů.

O jedinou finálovou účast se v dějišti mistrovství postarala Barbora Závadová, která ve finále polohového závodu na 400 metrů skončila sedmá. "Už jsem takhle skončila asi potřetí za sebou a je to asi trochu na zamyšlení," říkala Závadová už v Praze. Vlastní český rekord překonal prsař Petr Bartůněk a do národních tabulek se dvakrát zapsala také Lucie Svěcená.

Devatenáctiletá motýlkářka obsadila na stometrové trati dvanácté místo."Časy ani umístění jsem nečekala, jsem naprosto spokojená," popisovala Svěcená.

Asi největším českým favoritem byl před šampionátem Jan Micka. Na kraulařské patnáctistovce nakonec ale skončil až desátý. "Musím to hodit za hlavu, pokusím si spravit chuť na mistrovství republiky v Plzni," řekl Micka.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články