Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Na boj proti dopingu dohlédne ve WADA také Kejval

Praha – Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval bude v roce 2017 zástupcem olympijského hnutí ve výkonném výboru Světové antidopingové agentury (WADA). Do funkce ho jmenoval šejk Ahmad Sabah, předseda Asociace národních olympijských výborů (ANOC), kterou bude Kejval ve vrcholném orgánu WADA reprezentovat.

Jiří Kejval
zdroj: ČTK autor: Magdaléna Straková

"Na jedné straně je to ocenění celého českého olympijského výboru a na druhou stranu všichni vědí, v jakém stavu se nachází agentura a jaké změny je potřeba udělat," řekl Kejval k nové funkci.

Mezinárodní olympijský výbor, který stál za vznikem WADA v roce 1999, předložil na říjnovém summitu návrh na větší nezávislost a reorganizaci antidopingového systému. "Z těchto návrhů budeme vycházet a měli bychom realizovat kroky, které povedou k systémově lepší práci v boji s dopingem," uvedl Kejval.

Je nám líto, video expirovalo.
Kejval: Ve WADA je potřeba provést změny

"Je potřeba změnit systém rozhodování, aby bylo všem měřeno stejně, to znamená, že z národních federací a mezinárodních organizací by se měl rozhodovací proces přesunout na arbitrážní soud CAS v Lausanne," doplnil Kejval.

Vedle předsedy ČOV je dalším českým zástupcem v boji proti dopingu také badmintonista Petr Koukal, člen komise sportovců Světové antidopingové agentury.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články