Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lorenc dokráčel na domácím ME až k titulu bowlingového šampiona

Olomouc - Jaroslav Lorenc je novým mistrem Evropy v bowlingu. Dosáhl toho na domácím evropském šampionátu, který hostila Olomouc. Během turnaje zahrál dokonce pověstnou "perfect game".

Je nám líto, video expirovalo.
Lorenc je mistr Evropy v bowlingu

Lorenc se bowlingu věnuje od svých dvanácti let, denně trénuje až pět hodin a sbírá úspěchy na domácích, ale i mezinárodních akcích. Svou tvrdou přípravu nyní zúročil v Olomouci, kde se mu už tradičně hodně daří. Zvítězil tu totiž na republikovém šampionátu i na mezinárodním turnaji Czech Open. "Rád se sem vracím," říkal Lorenc.

Mistrovství Evropy mu sedlo. Nejlepší byl už v kvalifikacích a v semifinále pak zahrál tzv. perfect game, tedy dvanáct striků v řadě. Ve finále narazil na Švéda Jamese Gruffmana, kterého porazil, a mohl slavit nejlepší výsledek v historii tuzemského bowlingu.

Výsledek samotného Lorence zjevně překvapil. "Vůbec jsem nepočítal s tím, že bych mohl vyhrát. Mým cílem byla top osmička, ale pak se to vyvíjelo dál a dál a já byl pořád první. Až to vyšlo, což je parádní," radoval se po skončení šampionátu nový mistr Evropy.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články