Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Náměstek Nagornych byl po dopingovém skandálu v Rusku odvolán

Moskva – Jurij Nagornych, náměstek ministra sportu a podle vyšetřovatelů Světové antidopingové agentury (WADA) klíčová postava dopingového skandálu v Rusku, byl propuštěn. Podle šéfa vyšetřovací komise Richarda McLarena totiž kryl pozitivní nálezy svých krajanů, které následně unikaly dopingovým komisařům.

Je nám líto, video expirovalo.
Nagornych skončil v pozici náměstka ruského ministra sportu

Nagornych byl už v červenci s několika dalšími funkcionáři suspendován. Jeho odvolání premiérem Dmitrijem Medvěděvem proto není výrazným překvapením. Podle vládních představitelů o něj nyní už bývalý náměstek ministra sportu požádal sám.

Po zprávě WADA o systematickém, státem řízeném dopingu, nesměla řada ruských sportovců startovat na srpnových olympijských hrách v Riu de Janeiro. Program začal fungovat po zimní olympiádě ve Vancouveru 2010, podle McLarena docházelo k manipulacím se vzorky až do loňského srpna.

Ve funkci ministra sportu skončil během minulého týdne Vitalij Mutko, který se však paradoxně dočkal povýšení, přestože byl podle zprávy WADA hlavním organizátorem dopingového systému v zemi. Mutko byl jmenován místopředsedou vlády pro sport, turistiku a výchovu mládeže.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články