Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

MS ve sportovním aerobiku a fitness hostila Vídeň, Češi berou dvanáct medailí

Vídeň - Mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness pořádala v letošním roce rakouská metropole. Českým reprezentantkám se opět dařilo v obou odvětvích. Jen v kategoriích dospělých vybojovala česká výprava ve Vídni dvanáct cenných kovů. Zlatou medaili jí přinesl závod trií.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky si z MS ve sportovním aerobiku odvezly 12 medailí

Lounská trojice Adéla Citová, Lucie Veličková a Eliška Martinovská vyhrála už mistrovství Evropy a přemožitelky nenašla ani na světovém šampionátu. Ve stejném závodě navíc česká výprava získala kromě zlata i kuriózní bronz. Za zraněnou Smíškovou totiž v další trojici úspěšně zaskočil trenér Andreoli.

V nejprestižnější soutěži jednotlivkyň bojovala o titul Kristýna Zahradníčková. K loňskému třetímu místu ale nakonec přidala jen stříbro, když těsně prohrála s Australankou Bullovou. Naopak první místo vybojovala mezi juniorkami Karolína Kudláčková.

Fitness step grande ovládly Rusky, Češky skončily druhé

I po obměně za mladší závodnice se tým Oxygen Příbram opět pokusil probojovat na nejvyšší stupínek v soutěži fitness step grande. I když taneční tým v novém složení předvádí výborné výkony, tentokrát na zlatou medaili nedosáhl.

Soutěž ovládly Rusky a za šestnáct let pořádání mistrovství světa v této kategorii se tak teprve potřetí stalo, že titul neputuje do České republiky. Podobně suverénní bývají Češky v závodech fitness aerobik grande. Nepřetržitá vítězná série trvala od roku 2005, a to z velké části i zásluhou týmu Fitness Centra Báry a Hanky Šulcové.

I letos svedly napínavý souboj o zlato. Na nejcennější kov se jim ale nepodařilo dosáhnout a vítězná série skončila. Soutěže ve fitness tentokrát sice ovládly Rusky, ale celkově nejúspěšnější zemí šampionátu zůstala Česká republika.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články