Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

MČR v běhu na kolečkových lyžích odstartovalo, sprintům vládl Bartoň

Liberec – Po celý víkend se na tratích ve Vesci u Liberce budou prohánět běžci na kolečkových lyžích, kteří bojují o medaile na mistrovství republiky. První z cenných kovů pro sebe získali Jan Bartoň a Sandra Schützová, kteří vládli sprintu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězem sprintů na MČR v běhu na kolečkových lyžích se stal Bartoň

Čeští mužští sprinteři v minulé sezoně Světového poháru neměli příliš důvodů k radosti. Za celý ročník se jim nepodařilo získat v závodech ani jeden bod. Přes léto se tak pod vedením Lukáše Krejčího snažili vylepšit, co se dalo, aby během nadcházející zimy byli úspěšnější.

"V tréninku se na tom snažíme pracovat jak se staršími kluky, tak i s těmi mladšími. Myslím, že Dušan Kožíšek s Alešem Razýmem byli dlouhodobě úspěšní sprinteři a doufám, že na to naváží," řekl Krejčí.

Kožíšek s Razýmem ovšem na republikovém šampiónatu ve sprintu na kolečkových lyžích na triumf nedosáhli. První z nich vypadl už v kvalifikaci, druhý pak obsadil v superfinále bronzovou pozici.

Nejlepší výkon podal ve Vesci Jan Bartoň, jenž ukázal výbornou letní formu. Nejprve zajel nejlepší čas v kvalifikaci a triumf si připsal i v rozhodující bitvě.

Hlavní závody však pro něj teprve přijdou, až se závodníci vrátí na sníh a na něm má šestadvacetiletý lyžař jasný sezonní cíl. "Chtěl bych se pokusit nominovat na mistrovství světa v Lahti," řekl po triumfu.

Ženskému závodu vládla Sandra Schützová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články