Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi na ME v baseballu stále neprohráli, porazili Švédsko

Hoofddorp (Nizozemsko) – Čeští baseballisté jsou na mistrovství Evropy dál bez porážky. Ve třetím utkání v nizozemském Hoofddorpu zvítězili nad Švédskem 6:1. Třemi odpaly se prezentoval Tomáš Juněc, dařilo se také Petru Čechovi, který odpálil dvakrát. Skvělý výkon předvedl nadhazovač Boris Bokaj, který švédským hráčům neumožnil žádný bod a celkem zaznamenal šest strikeoutů.

Radost českých baseballistů
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Peška

Reprezentace do zápasu vstoupila skvěle, hned v první směně si připsala čtyři body. Dařilo se zejména Juněcovi. "Byl to můj nejlepší zápas v reprezentaci. Kdybychom lépe využívali situace s běžci na metách, mohli bychom udělat více bodů," řekl Juněc.

Baseballistům na šampionátu skvěle funguje obranná hra a nadhazovači. Za tři zápasy povolili soupeřům pouze dva body. Proti švédským hráčům se dařilo s šesti strikeouty Bokajovi. "Cítil jsem se dobře, jen jsem nezvykle bojoval s kontrolou. Týmu jsem ale v šesti směnách pomohl, což bylo důležité," uvedl Bokaj.

Český tým čekají v pondělí a v úterý ve skupině A těžší zápasy. V pondělí proti favorizovanému Nizozemsku a v úterý proti Německu. "Nizozemsko je jedním z adeptů na titul, musíme podat nejlepší výkon. Německo jsme od roku 2007 na evropském šampionátu ještě neporazili a oni nám budou chtít vrátit vysokou prohru z březnové kvalifikace na World Baseball Classic. Bude to klíčový duel turnaje, protože se zápas bude počítat do další fáze, kde se bude rozhodovat o medailistech," řekl nadhazovač Bokaj.

Češi jsou po třech zápasech v čele skupiny A spolu s Nizozemci. Do další fáze ME postupují první tři týmy, které se zařadí do šestičlenné finálové skupiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články