Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

J. Brownlee: Po OH to byl kolotoč, v Česku jsem tak trochu na dovolené

Karlovy Vary – Do České republiky přijela jedna z hvězd olympiády v Riu. Triatlonista Jonathan Brownlee, jenž v Brazílii nestačil pouze na svého bratra Alistaira, si vyzkouší náročnost závodu Evropského poháru v Karlových Varech. Nic menšího než vítězství se od něj nečeká.

Jonathan Brownlee
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Bude to můj první závod Evropského poháru. Přijel jsem vlastně i tak trochu na krátkou dovolenou. Karlovy Vary jsou krásné město a já jsem chtěl vidět Českou republiku. Jsem rád, že jsem tady," uvedl Brownlee. "Nikdy by mě nenapadlo, jak krásná země to může být. Už jsem trochu trénoval, dal jsem na kole asi 50 km, a je tady opravdu nádherně," doplnil.

Karlovarský podnik mu doporučil dobrý kamarád Slovák Richard Varga. "Říkal mi, že ten závod je opravdu velmi těžký. Ale já mám takové závody rád, když je trať náročná a spravedlivá, je to pro triatlon jedině dobře," konstatoval Brownlee.

V Riu skončil druhý za svým starším bratrem Alistairem a od té doby byl v jednom kole. "Závodili jsme ve čtvrtek, v pátek a v sobotu následovalo hodně mediálních povinností, pak jsme letěli domů speciálem pro všechny britské medailisty z her a po návratu nás čekal v pondělí a v úterý další mediální kolotoč, protože Velká Británie si na Hrách vedla velmi dobře. Sem do Karlových Varů jsem přiletěl ve čtvrtek ráno. Už se těším, až budu zase závodit," popsal náročný program Brownlee.

Je nám líto, video expirovalo.
V Karlových Varech se představí olympijský medailista v triatlonu

V závodě bude jednoznačným favoritem. "Je jasné, že se očekává, že se mi bude dařit, ale jsem na to zvyklý. Na druhou stranu jsem závodil naposledy před deseti dny a od té doby jsem toho měl opravdu hodně. Nevím, co čekat, možná se do formy dostanu až během závodu. Musím přiznat, že i já sám očekávám, že pojedu dobře. Ale je tu spousta dalších dobrých závodníků. Třeba Francouzi tady mají asi pět kvalitních triatlonistů, jako triatlonový národ jsou velmi silní," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články