Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kde se ladí forma na olympijské zlato? V kopcích Vysočiny

Obhájce olympijského zlata Jaroslav Kulhavý si finále přípravy do Ria připravil podle osvědčeného scénáře. Stejně jako před čtyřmi roky absolvuje čtyřetapový silniční závod Vysočina 2016 v Přibyslavi, kde v prvním dějství dojel ve druhé desítce. Do olympijského závodu mu zbývá 17 dní.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK/AP

Před čtyřmi lety Kulhavý závod nedokončil, neboť odstoupil dvě etapy před koncem. Tentokrát závod odjede zřejmě celý, neboť má více času. "My jsme Vysočinu jeli před čtyřmi lety před olympijským závodem. Sice to bylo asi o týden posunuté blíž k závodu, což bylo ještě lepší, ale myslím si, že těch 14 dnů pro mě bude super, takže se rozjedu trochu do rychla," komentoval.

V Riu se Kulhavý utká například i s Peterem Saganem. Zatímco slovenský jezdec se v současnosti v Utahu přeorientovává ze silnice na horské kolo, Kulhavý zvolil opačný postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý ladí formu na olympijskou obhajobu na Vysočině

"Když se mu povede start, může být vepředu. Každopádně si myslím, že na medaili to asi nebude, ale někde okolo pátého až desátého místa – nějaký podobný kvalitní výsledek se mu může podařit," dodal biker.

Kulhavý odletí do Ria jako první z českých bikerů už ve středu 10. srpna. V Brazílii se chce adaptovat na teplo, které mu při podzimní závodní prověrce nedělalo dobře. Olympijský závod je na programu až v úplném závěru Her 21. srpna.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články