Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Biker Kulhavý bude ladit olympijskou formu na Vysočině

Přibyslav – Jaroslav Kulhavý se před obhajobou olympijského zlata představí v čtyřetapovém silničním závodě Vysočina 2016, který začne ve čtvrtek v Přibyslavi. Stejný model přípravy zvolil i před čtyřmi lety a následně v Londýně triumfoval. V pelotonu bude na Vysočině také Jiří Ježek, který se připravuje na paralympiádu.

"Tento model se nám před Londýnem osvědčil. Výhodu silničního závodu vidíme v možnosti kvalitní rychlostní přípravy. Do závodu nastoupí (Kulhavý, pozn. autora) z plného tréninku, takže nečekáme, že by bojoval o přední umístění," řekl ČTK trenér českých bikerů Viktor Zapletal.

Před čtyřmi lety Kulhavý závod nedokončil, odstoupil dvě etapy před koncem. "Tentokrát závod odjede celý, má více času před odletem do Ria," podotkl Zapletal. Kulhavý i Ježek pojedou v barvách Dukly Praha. "Budou mít výhodu případné pomoci od zkušených jezdců, jakým je například Martin Bláha," doplnil Zapletal.

Kulhavý odletí do Ria jako první z českých bikerů už ve středu 10. srpna. V Brazílii se chce adaptovat na teplo, které mu při podzimní závodní prověrce nedělalo dobře. Olympijský závod je na programu až v úplném závěru Her 21. srpna.

Původně chtěl v cyklistické Vysočině startovat před olympiádou i biker Jan Škarnitzel. "Nakonec ale usoudil, že dá přednost jiné formě přípravy. Také proto, že na rozdíl od Kulhavého silniční závody nejezdí," zakončil Zapletal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články