Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Dva tituly a dvě stříbra vezou z ME mladí rychlostní kanoisté

Plovdiv (Bulharsko) - Čeští rychlostní kanoisté získali na mistrovství Evropy juniorů a do 23 let v Plovdivu dva tituly a dvě stříbrné medaile ze závodů na 1000 metrů. Šampiony se stali juniorská kajakářka Sofie Kinclová a ve třiadvacítkách deblkajak Tomáš Veselý, Radek Šlouf. Jakub Špicar ve finále kajakářů do 23 let a juniorská posádka čtyřkajaku Vojtěch Procházka, Michal Čeřovský, Jakub Stejskal a Martin Sobíšek nestačili pouze na běloruské soupeře.

Deblkajakáři Tomáš Veselý a Radek Šlouf
zdroj: Facebook Rychlostní kanoistika

Šestnáctiletá Kinclová, pravnučka olympijského medailisty na C1 Bohuslava Karlíka, pro sebe rozhodla těsný souboj s Rumunkou Plescaovou a Ukrajinkou Kuklinovskou.

Veselý, který je juniorským mistrem Evropy na K1 z roku 2014, se Šloufem měli v cíli více než sekundový náskok před Srby. "Bylo to prostě neuvěřitelné. Už na průjezdu pětistovkou jsem ani nepochyboval o tom, že by to nemělo vyjít. Byl to prostě náš závod," řekl háček Veselý.

Špicar, náhradník v olympijském čtyřkajaku pro hry v Riu de Janeiro, prohrál ve finále o 328 tisícin s Igorem Baičevským. Juniory ve čtyřkajaku dělila od zlatých Bělorusů necelá sekunda a půl a zopakovali loňské stříbro, u kterého nebyl ze současného kvarteta jen Sobíšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články