Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hirt si v další horské etapě pohlídal vedení a v Rakousku míří za triumfem

Dobratsch (Rakousko) – Pokud se v závěrečných dvou dnech nestane něco nečekaného, Jan Hirt si dojede pro celkové vítězství na závodě Kolem Rakouska. Český cyklista, jenž se dostal do celkového vedení triumfem v úterní královské etapě, si první místo pohlídal v dalším souboji s kopci.

V minulém roce se pětadvacetiletý jezdec polské stáje CCC-Sprandi-Polkowic rovněž oblékl do žlutého, jenže nakonec o něj přišel a do cíle dorazil jako třetí. Letos však vše nasvědčuje, že Hirt už žlutý dres do Vídně doveze.

V páté etapě, která byla poslední skutečně náročnou v letošním programu, si svoje vedení i díky dobré týmové práci hlídal. V závěrečném výšlapu na Dobratsch se držel hlavních soupeřů v celkovém pořadí a do cíle stoupání první kategorie dorazil jako sedmý se ztrátou 2:02 minuty na vítězného Simone Sterbiniho, jenž využil úniku. Italský jezdec však pro Hirta nebezpečí neznamená.

"Etapa byla nakonec docela klidná. Bál jsem se jí víc, než bylo nutné. Nikdo moc neútočil a v závěru jsem si nástupy pohlídal," řekl Hirt

Český reprezentant si dvě etapy před koncem, které už by neměly díky profilu přinést zásadní změny v celkovém pořadí, drží v čele náskok 1:17 minuty před druhým Guillaumem Martinem a 1:29 před třetím Patrickem Schellingem.

"Zítra to bude jiná etapa. Hodně lidí asi bude chtít odjet, ale časové rozdíly jsou tak velké, že bychom neměli mít problém závod kontrolovat," dodal Hirt, jenž se po páté etapě posunul i do čela vrchařské soutěže. V bodovací soutěži je pak druhý. Za domácím Matthiasem Krizekem zaostává jen o bod.

Cyklistický závod Kolem Rakouska - 5. etapa (147,3 km):

1. Sterbini (It.) 3:36:43, 2. Belda (Šp.) -2:02, 3. Eibegger (Rak.) -2:06, 4. Fernández (Šp.), 5. Martin (Fr.), 6. Rybalkin (Rus.), 7. Hirt (ČR) všichni -2:12.

Průběžné pořadí: 1. Hirt 22:46:30, 2. Martin -1:17, 3. Schelling (Švýc.) -1:29, 4. Fernández -1:33, 5. Rossetto (Fr.) -1:49, 6. Pernsteiner (Rak.) -2:11.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články