Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vysočina Arena vyhlíží sportovní svátek. Vstupenky na Kulhavého a spol. ještě jsou

Nové Město na Moravě - Pět kvalitně uspořádaných podniků Světového poháru bylo tím hlavním faktorem, proč se může Česko těšit z historicky prvního mistrovství světa horských kol. Šampionát proběhne v Novém Městě na Moravě od středy do neděle, představí se na něm více jak pět set účastníků z 52 zemí, a to v celkem osmi kláních. Ve Vysočina Areně čeká na závodníky okruh o délce 4,2 km.

Sport
zdroj: ČT4

"Troufám si tvrdit, že v každém závodě máme mezi českými reprezentanty ty, co mohou bojovat o medaile či o umístění v nejlepší desítce," uvedl prezident organizačního výboru Petr Vaněk s odkazem na tuzemská želízka v ohni - Jaroslava Kulhavého, Ondřeje Cinka, Kateřinu Nash či objev letošní sezony, devatenáctiletou Janu Czeczinkarovou.

Největší divácký zájem je o nedělní vyvrcholení celého šampionátu v podobě závodu mužů Elite, ale i na ten jsou ještě stále vstupenky stejně jako na předchozí dny. "Rád bych apeloval na fanoušky, aby si je pokud možno zakoupili v předprodeji," vzkázal Vaněk a pozval veřejnost i na bohatý doprovodný program, v němž nebudou chybět amatérské závody pro dospělé a děti nebo pravidelné večerní koncerty zvučných interpretů (Vojta Dyk, Tři sestry, Dan Bárta, N.O.H.A.).

"Co se týče ubytování, tak podle našich informací je v okolí 20 kilometrů k dispozici dvacet tisíc ubytovacích lůžek v různých cenových kategoriích," dodal Vaněk.

Program mistrovství světa:

Středa 29. června

16:30 - Cross-country Eliminator (kvalifikace)
18:00 - Cross-country Eliminator (finále)
 
Čtvrtek 30. června

18:00 - Cross-country týmové štafety

Pátek 1. července

15:00 - Cross-country Olympic (juniorky)
17:00 - Cross-country Olympic (junioři)

Sobota 2. července

11:00 - Cross-country Olympic (muži U23)
15:00 - Cross-country Olympic (ženy Elite)
 
Neděle 3. července

11:00 - Cross-country Olympic (ženy U23)
15:00 - Cross-country Olympic (muži Elite)

Hlavní zprávy

Nejčtenější články