Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Parkurový SP v Olomouci vyhrála Spreheová, Češka Kellnerová byla pátá

Olomouc – Parkurový závod Světového poháru v Olomouci vyhrála německá jezdkyně Jörne Spreheová s klisnou Luna 1509. Nejlepší domácí reprezentantkou byla na pátém místě Anna Kellnerová s valachem Classic, jež soutěž dokončila s jediným trestným bodem za překročení času.

"Cíl byl samozřejmě co nejlépe odjezdit parkur, abych poslední velký závod měla v kapse a byla připravena dobře reprezentovat Českou republiku na mistrovství Evropy," prohlásila Kellnerová.

Do hlavní soutěže se kvalifikovalo celkem padesát jezdců a jezdkyň, osm jich startovalo za Českou republiku. První kolo absolvovaly bez chyby čtyři dvojice, rozeskakování bez trestného bodu absolvovaly tři z nich, o vítězi tedy rozhodla i rychlost. "Luna je velice rychlý kůň, a když ji trochu rychleji jezdím, tak vždy skáče lépe," řekla vítězka. Obhájce loňského prvenství, Němec Maximilian Schmid, skončil s koněm Chacon 2 druhý se ztrátou 1,8 sekundy.

Třetí místo obsadil Polák Michal Kazmierczak s koněm Que Pasa 5. Kellnerovou porazil už jen maďarský jezdec reprezentující Ukrajinu Ferenc Szentirmai v sedle Chacclanda. Několikanásobná mistryně ČR má za sebou řadu úspěchů na mezinárodních soutěžích včetně týmových úspěchů na Poháru národů.

"Ještě ale nemám tolik parkurů takové úrovně za sebou, takže kdybych byla více zkušená, tak bych mohla malinko více riskovat, nedělat si tak velké nájezdy," okomentovala zisk trestného bodu za překročení časového limitu Kellnerová. Loni byl nejlepším tuzemským jezdcem Jiří Hruška s Aristem Z na čtrnáctém místě.

Je nám líto, video expirovalo.
Kellnerová vybojovala v Olomouci cenné páté místo

Čtyřdenní mezinárodní závody vyvrcholily soutěží, která byla zároveň kvalifikací na evropský šampionát 2017 v Göteborgu. Dohromady v Olomouci od čtvrtka startovaly zhruba tři stovky koní, většina z nich absolvovala několik soutěží. Přijeli jezdci ze zhruba dvou desítek zemí, například z Německa, Polska, Itálie, Rakouska, Brazílie, Kanady, USA a ukrajinští olympijští reprezentanti Andre Schröder, Ferenc Szentirmai a René Tebbel.

Trasy parkurů v Olomouci navrhl už potřetí jeden z nejlepších světových stavitelů Olaf Petersen z Německa. Jezdecký areál v části Lazce funguje od roku 2012, mezinárodní parkurové závody se tam konají potřetí. Závod SP se na Hanou vrátil předloni po šesti letech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články