Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slalomářům se v posledním závodě SP před Riem nedařilo

Pau (Francie) - V posledním závodě Světového poháru před olympiádou v Riu se českým vodním slalomářům nedařilo. Do finále se ve francouzském Pau probojovaly jen Štěpánka Hilgertová a Veronika Vojtová, které však skončily bez medaile. Deblkanoisté Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem nezvládli druhou finálovou jízdu a v závodě deblkanoí obsadili desátou příčku.

Jonáš Kašpar a Marek Šindler
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Kašpar se Šindlerem předvedli absolutně nejrychlejší semifinálovou jízdu, ale ve finále si vybrali slabší chvilku. Hned v šesté brance měli velký problém, který rozhodčí původně ohodnotili padesátisekundovou penalizací. I když po revizi videa trest zrušili, čeští olympionici dojeli se čtyřmi dalšími chybami více než dvacet sekund za vítězi.

Nejrychlejší byli domácí závodníci Pierre-Antoine Tillard a Edern Le Ruyet. Druhá česká deblkanoe Ondřej Karlovský, Jakub Jáně ze třinácté pozice do finále nepostoupila. Závod kajakářek vyhrála Francouzka Marie-Zelia Lafontová. Štěpánka Hilgertová byla sedmnáctá a Veronika Vojtová dvaadvacátá.

Ve finále sprintu ve sjezdu na divoké vodě se opět prosadila Martina Satková. Všestranná kanoistka a kajakářka, jež ve čtvrtek ve Francii ovládla v obou lodích klasický sjezd, tentokrát vyhrála kategorii C1, v K1 skončila čtvrtá. Vítězství slavil i kanoista Ondřej Rolenec před Antonínem Halešem, kajakář Tomáš Slovák byl druhý.

Satková kombinuje čtyři disciplíny, kajak i kanoi ve slalomu i sjezdu na divoké vodě, v Pau tak měla pět startů a celkem devět soutěžních jízd. "V sobotu to bylo trochu náročnější," komentovala v tiskové zprávě semifinále a finále ve slalomu na kanoi, kde byla devátá, i dvě kvalifikační jízdy ve sprintu na kanoi i v kajaku. "Bavilo mě to a ani jsem se necítila moc unavená," řekla k sobotě.

Líbí se jí všechny disciplíny, žádnou nechce upřednostňovat, i když do budoucna asi dostane přednost kanoe ve slalomu, neboť to bude počínaje Tokiem 2020 velmi pravděpodobně olympijská disciplína. "Baví mě to. Aspoň se nenudím," usmívala se Satková. "Do budoucna, pokud bude slalom na OH, tak se budu věnovat té slalomové kanoi," plánovala.

Kajakáři Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek si vynahradili zklamání ze sobotního vyřazení v semifinále slalomu v dnešním crossu, který Přindiš před svým reprezentačním kolegou vyhrál. Navázal tak na vítězství z minulého SP v Seu d'Urgell. Týden předtím v Ivree vyhrál Hradilek. Veronika Vojtová a Amálie Hilgertová dnes vypadly v semifinále.

Závody SP ve vodním slalomu na divoké vodě v Pau (Francie):

Muži:

C2: 1. Tillard, Le Ruyet (Fr.) 110,12 (0 trest. sekund), 2. Behling, Becker (Něm.) -0,42 (0), 3. Scianimanico, Cailhol (Fr.) -0,73 (0), ...10. Kašpar, Šindler -22,97 (8), ...v semifinále 13. Karlovský, Jáně (všichni ČR).

Ženy:

K1: 1. Lafontová (Fr.) 108,36 (0), 2. Dukátová (SR) -2,43 (0), 3. Chourrautová (Šp.) -5,10 (4), ...v semifinále 17. Š. Hilgertová, 22. Vojtová (obě ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy