Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Pohár pro vítěze Ryder Cupu zamíří do Česka

Praha – Čeští sportovní fanoušci budou moci vidět další slavnou sportovní trofej na vlastní oči. Do Česka míří trofej pro vítěze prestižního golfového Ryder Cupu, který vyhrává lepší tým ze soubojů mezi Evropou a Spojenými státy. Pohár zavítá na třetí ročník turnaje D+D Real Czech Masters.

Trofej pro vítěze Ryder Cupu
zdroj: ČTK/PA autor: Niall Carson

Na akci European Tour na hřišti Albatross ve Vysokém Újezdu u Prahy se Ryder Cup objeví na dva dny – v pátek 19. a sobotu 20. srpna.

Trofej bude vystavena v turnajové vesničce. "Každý divák bude mít možnost se u ní vyfotit," uvedl Pavel Poulíček, šéf marketingu společnosti Relmost, která turnaj pořádá. "Jen je nutné počítat s tím, že vzhledem k významu a hodnotě trofeje zajišťujeme i určitá bezpečnostní opatření," dodal k akci dotované milionem eur.

Pořadatelé obdrželi předem manuál obsahující dvacet stran. Jednou z podmínek vystavení poháru byla účast alespoň jednoho úřadujícího vítěze Ryder Cupu v turnaji. "To splníme hned dvojnásobně," zmínil Poulíček domluvený start Angličana Leeho Westwooda a Velšana Jamieho Donaldsona. Ten si předloni právě výhrou na Albatrossu zajistil účast v evropském týmu, kterému potom zařídil vítězný bod.

"Plus pro nás hraje také fakt, že bude vrcholit bitva o rydercupové body," uvedl Poulíček. Letošní 41. ročník Ryder Cupu se uskuteční v americkém Hazeltine National Golf Clubu v Chasce od 30. září do 2. října.

Česko je zvyklé vídat trofej pro vítěze Stanleyova poháru, kterou vozí domů hokejisté, v minulých letech vídali fanoušci "salátovou mísu" za Davisův pohár a v posledních letech v tuzemsku "zdomácněla" stříbrná mísa pro šampionky Fed Cupu. V březnu 2014 do Česka zavítala poprvé trofej pro fotbalové mistry světa a v roce 2010 "ušatý" pohár pro vítěze Ligy mistrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články