Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Střelec Lipták podruhé v kariéře zvítězil ve SP, vyhrál v San Marinu

San Marino - Jiří Lipták vyhrál v San Marinu podruhé v kariéře závod Světového poháru ve střelbě na trap. Ve finále čtyřiatřicetiletý český reprezentant porazil 12:10 Danieleho Rescu z Itálie a navázal na svůj dosud jediný triumf z Pekingu 2014.

Jiří Lipták
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Lipták potvrdil vítězstvím dobrou formu z poslední doby, v dubnu byl na olympijské střelnici v Riu de Janeiro čtvrtý. Do finále postoupil Lipták výsledkem 121 z pátého místa a poté, co v semifinále minul dva z patnácti terčů, absolvoval společně s dalšími třemi soupeři rozstřel o finále.

Z něj nejprve odpadl vítěz kvalifikace Alberto Fernández ze Španělska a poté v přímém duelu s Liptákem i ruský olympijský vítěz z Atén 2004 Alexej Alipov. Ve finále s Rescou sice český brokař netrefil tři z prvních pěti "holubů", poté však byl bezchybný a bezpečně dosáhl na svůj druhý pohárový triumf.

Je nám líto, video expirovalo.
Český střelec Lipták ovládl SP v San Marinu

V San Marinu se nedařilo olympijskému vítězi z Pekingu 2008 Davidu Kosteleckému, jenž by měl zaujmout jediné české místo pro srpnový závod pod pěti kruhy v Riu. Liptákův tréninkový partner skončil v kvalifikaci čtyřicátý a zůstal daleko za postupovou šesticí. Porazil ho také třetí český účastník Jan Borkovec, jenž byl dvaatřicátý.

SP ve sportovní střelbě z brokových zbraní v San Marinu:

Muži - trap:

Finále: Lipták (ČR) - Resca (It.) 12:10

O 3. místo: Alipov (Rus.) - Fernández (Šp.) 13:11, ...v kvalifikaci 32. Borkovec, 40. Kostelecký (oba ČR).



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy