Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Los Angeles, Paříž, Řím, nebo Budapešť? Jedno z měst uspořádá LOH v roce 2024

Lausanne – Po prvním posouzení kandidatur o pořadatelství letních olympijských her v roce 2024 zůstali ve hře všichni čtyři uchazeči. Mezinárodní olympijský výbor rozhodl o postupu Los Angeles, Paříže, Říma i Budapešti do dalšího kola. Jednotlivé organizační výbory musí do konce ledna předložit kompletní podklady. O pořadateli se rozhodne v září 2017 v Limě.

Výkonný výbor také rozhodl o pokračování trestu pro Kuvajt, který má od loňského října pozastavené členství v MOV kvůli vměšování státu do chodu organizace. Sankce byla vyhlášena na rok, zemi se tak s největší pravděpodobností nepodaří odvrátit hrozbu absence na OH v Riu de Janeiro. 

Kuvajtským sportovcům, kteří se do Brazílie kvalifikují, umožní MOV start pod olympijskou vlajkou. Šéf organizačního výboru pro hry v Riu Carlos Nuzman dnes při prezentaci před funkcionáři konstatoval, že přípravy pokračují téměř bez problémů. Potíže připustil pouze ohledně dostavby velodromu. Sportoviště pro dráhové cyklisty bude podle něj k dispozici až na konci června. 

Na všech ostatních sportovištích se uskutečnilo celkem 44 testovacích soutěží. Oznámil také, že je prodáno 67 procent ze šesti milionů vstupenek. "Bude vyprodáno," řekl a dodal, že oživení zájmu o hry vyvolal v zemi v posledních dnech běh s olympijskou pochodní. "Ten představuje větší úspěch, než jsme čekali. Sjednocuje Brazílii," uvedl Nuzman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články