Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ze sestavy čtyřkajaku vypadl Špicar, tým se vrací k původnímu složení

Praha - Tradiční složení bude mít český čtyřkajak ve víkendovém závodu Světového poháru v rychlostní kanoistice v portugalském Montemoru. Do lodě usednou Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba, tedy muži, kteří ve čtyřkajaku vybojovali olympijský bronz z Londýna a kompletní sadu medailí z mistrovství světa. Z týmu tak protentokrát vypadl ve skvělé formě jezdící Jakub Špicar, kterého trenér Pavel Hottmar toužil zapracovat do sestavy.

Český čtyřkajak na ME
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Pro čtyřkajak to bude poslední možný mezinárodní test před olympijskými hrami v Riu. "Tradiční sestava z posledních čtyř sezon spolu ještě letos nestartovala. Je potřeba ji otestovat, protože dosavadní letošní výsledky čtyřkajaku nenaplnily očekávání," uvedl Hottmar.

Vítěz domácích nominačních závodů kajakářů Špicar pojede tentokrát závody na singlkajaku na tratích 1000 a 500 metrů. V posledních závodech Světového poháru v Duisburgu a Račicích jel ve čtyřkajaku v druhé "díře", ale loď vždy dojela pátá. V Duisburgu byl zadákem Trefil, v Račicích Štěrba.

"Výkony čtyřkajaku se Špicarem jsou vzhledem k aktuální úrovni největších soupeřů z posledních let srovnatelné s dřívějšími, ale s tím se nelze spokojit. Konkurence v této disciplíně se v olympijské sezoně zvýšila, přibylo několik extrémně silných posádek," upozornil Hottmar.

S Australany, kteří vyhráli v Duisburgu a byli druzí v Račicích, se český čtyřkajak střetne i v Montemoru, další silnou posádkou budou domácí Portugalci. Vedle čtyřkajaku budou v Portugalsku startovat Dostál na K1 1000 m, Havel se Štěrbou pojedou na K2 1000 m a Filip Šváb na K1 200 m. Závody kvůli přípravě vynechávají deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák a kanoista Martin Fuksa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články