Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fuksa prohrál v rozjížďce rychlostních kanoistů s Brendelem a čeká ho semifinále

Račice – Světový pohár v rychlostní kanoistice se přesunul do Račic. Úvodní rozjížďku má za sebou i česká olympijská naděje pro Rio Martin Fuksa, který dlouho vedl, ale v závěru ho udolal olympijský šampion z Londýna Sebastian Brendel z Německa. Přímý přenos finálových jízd sledujte v sobotu od 12:00 na ČT sport a na našem webu.

Martin Fuksa na regatě v Riu
zdroj: AP autor: Dana Felipe

Český reprezentant v úvodní rozjížďce na 1000 metrů dojel druhý a čeká ho tak semifinále. "Jelo se mi celkem dobře, cítím se také v pohodě, bohužel postup z toho nebyl, jelikož Sebastian Brendel z Německa je hodně velká třída," řekl ke svému výkonu Fuksa.

"Tušil jsem předtím, že to asi nevyjde, protože on jezdí na jaře fakt hodně dobře. Ale mně se jelo celkem v pohodě a teď se budu snažit připravit na semifinále, abych postoupil do finále, a tam se s tím popral co nejlépe," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksa: Budu se snažit postoupit do finále

V olympijské disciplíně kajakářů na 1000 metrů se z rozjížděk nedalo projít rovnou do finále, ale postup do semifinále si bez problémů pohlídali mistr světa Josef Dostál i jeho parťák ze čtyřkajaku Lukáš Trefil. Jen jedna z osmnácti českých lodí nepostoupila z dopoledních rozjížděk. V rozjížďkách vypadla pouze kanoistka Lenka Součková na sprinterské dvoustovce. Přímo do finále však neprošel nikdo z českých reprezentantů.

Do Račic se sjelo více než 600 závodníků z 54 států a pro organizátory bude závod generálkou na MS, které se v Račicích uskuteční příští rok po 59 letech. "Pro českou kanoistiku je to prestižní záležitost, pro diváky skvělá příležitost vidět velkou část světové špičky. A závod je také příležitostí pro široký okruh reprezentantů poměřit se se světovou špičkou," uvedl předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články