Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Akvabela Bernardová se popáté chystá na olympiádu

Praha - Jen čtyři sportovci v české historii mají více účastí na olympijských hrách než Soňa Bernardová. Čtyřicetiletá reprezentantka v synchronizovaném plavání se chystá do Ria na své páté hry pod pěti kruhy.

Je nám líto, video expirovalo.
Akvabela Bernardová pojede popáté na olympiádu

Soňa Bernardová se synchronizovanému plavání věnuje 32 let. Poprvé se účastnila olympijských her v Sydney v roce 2000. "Je to už 16 let, je to kus života. Člověk k akvabelám jednou přičichne a ví, že tam je co zlepšovat a je to kam posunovat, tak ho to chytne," řekla Bernardová.

Svůj čas už česká akvabela dlouho dělí mezi sport a zaměstnání. Pracuje jako advokátka a tomu přizpůsobuje přípravu. "Máme tréninky pravidelně od šesti od rána," vysvětlila. Už potřetí bude na olympijských hrách závodit s Alžbětou Dufkovou. Součástí jejich tréninku je příprava na suchu i ve vodě. V březnu si testovaly podmínky v Riu.

České akvabely se do Ria těší také kvůli ideálním podmínkám. "Ráj, ideál, trénujete venku, na sluníčku, v teplé vodě," ohodnotila Bernardová podmínky v Riu. Testem formy pro české duo bude v příštím týdnu evropský šampionát v Londýně. "Vše je směřováno na Rio, abychom ukázaly kus toho, co tady v srdci Evropy umíme nacvičit a abychom to prodaly ve velkém světě," řekla na závěr pětinásobná účastnice olympijských her. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články