Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Musil postoupil do čtvrtfinále, Ježek si zkomplikoval boj o OH

Kazaň - Judista Jaromír Musil postoupil na mistrovství Evropy v Kazani do čtvrtfinále kategorie do 81 kilogramů, a může tak vylepšit své maximum z roku 2011, kdy byl sedmý. Jaromír Ježek naopak vypadl už v 1. kole váhy do 73 kg a zkomplikoval si boj o přímý postup na olympijské hry.

Jaromír Musil (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Martin Gregor

Ježek potřeboval v Kazani projít alespoň do třetího kola, aby zvýšil šanci na postup do Ria de Janeiro, jenže už v prvním kole narazil na Němce Igora Wandtkeho a smolně mu podlehl v prodloužení. Aby vybojoval třetí postup na olympiádu za sebou, potřebuje uspět na posledních dvou turnajích v Baku a Astaně, případně doufat v postup přes národní kvótu.

Překvapil naopak Musil. V 1. kole měl volný los, následně vyřadil Slováka Matúše Milichovského, když vyhrál přetahovanou a hodil soupeře na ipon. V osmifinále si pak poradil s Polákem Lukaszem Blachem, který ho sice nejprve hodil na wazari, ale český reprezentant rychle odpověděl stejným bodovým hodnocením a následně předvedl další vydařený chvat na ipon. Ve čtvrtfinále ho čeká Švéd Robin Pacek.

V kategorii do 81 kg vypadl Ivan Petr při své premiéře na ME v prvním kole s juniorským mistrem Evropy Nemanjou Majdovem ze Srbska. Naopak Jakub Ječmínek ve váze do 73 kg ve 2. kole zaskočil favorizovaného Francouze Pierra Duprata, když ho svou aktivitou donutil ke čtyřem trestům. V osmifinále však už nestačil na nasazenou jedničku Rustama Orujova z Ázerbájdžánu, který ho už po 22 vteřinách hodil na ipon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články