Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Petřikov: Cítím se dobře, sedmých míst už bylo dost

Kazaň (Rusko) - Zatímco Lukáše Krpálka trápí rameno, další český judista Pavel Petřikov žádné komplikace neřeší. Na mistrovství Evropy v ruské Kazani by rád zúročil svou dobrou formu a prolomil své "prokletí" sedmých míst - právě na této příčce skončil při všech třech svých startech na šampionátu.

Pavel Petřikov
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Startů na mistrovství Evropy mám hodně, ale zatím jsem byl jen třikrát sedmý," řekl Petřikov po oficiálním vážení v dějišti. "Žádné zázračné výsledky to nejsou, tak nastal čas to zlomit. Teď se cítím dobře, peru se dobře, předvádím stabilně dobré výkony, tak bych to tu rád potvrdil," dodal.

V Kazani bude bojovat poprvé od únorového triumfu na Evropském poháru v Praze. Tam si zlatem téměř jistě zajistil postup na olympijské hry v Riu de Janeiro, ale rád by si účast ještě pojistil dobrým výsledkem na ME. Nerad by si totiž zopakoval situaci z roku 2012, kdy mu postup na olympiádu v Londýně utekl o jedno místo.

"Tehdy se měnila pravidla a já si moc nevěřil na kvalifikační turnaje. Londýn mi těsně unikl o jedno místo a pár bodů. To byl impulz k přístupu v tréninku a nakoplo mě to. Ta špatná vzpomínka mě žene dopředu. Rád bych tu ten postup ještě potvrdil a chci udělat nějaké body," dodal.

Na Kazaň má navíc dobré vzpomínky, protože zde v roce 2013 získal bronzovou medaili na univerziádě. "Navíc to bylo ve stejné hale, takže se tam těším. Bylo to tam hezké. Snad opráším vítězné zápasy. Zopakovat ten výsledek by bylo výborné. To bezesporu," dodal zasněně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články