Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zápasníkovi Válovi olympiáda unikla, v kvalifikačním turnaji brzy vypadl

Zrenjanin - Český zápasník David Vála na kvalifikačním turnaji v Srbsku v boji o olympijské hry neuspěl. Zkušený reprezentant prohrál v řecko-římské kategorii do 98 kg hned v kvalifikaci a ani celkové třetí místo mu zatím k cestě do Ria nepomohlo.

Vála podlehl pozdějšímu finalistovi Ádámu Vargovi z Maďarska 2:5, přestože po prvním kole vedl 2:1. Vála se po Vargově úspěšném tažení turnajem dostal do oprav a nakonec v Srbsku vybojoval medaili. Jeho řecký soupeř Jorgos Kuciumpas v repasáži nenastoupil a duel o třetí místo vzdal před bojem i poražený semifinalista Peter Öhler z Německa.

Nejblíže měl v Zrenjaninu k postupu na OH v sobotu bronzový Artur Omarov v řecko-římské kategorii do 85 kilogramů, který prohrál v semifinále s Bulharem Nikolajem Bajrjakovem.

Dvojnásobná vicemistryně Evropy do 23 let Adéla Hanzlíčková ve váze do 63 kg vypadla ve čtvrtfinále, neuspěla ani Lenka Hocková-Martináková v kategorii do 53 kg. Do Ria ze Zrenjaninu postoupili v každé kategorii finalisté. Neúspěšní zápasníci budou mít šanci ještě na dvou světových kvalifikacích 22. až 24. dubna v Ulánbátaru a 6. až 8. května v Istanbulu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články