Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Další tragická zpráva pro belgickou cyklistiku. Po infarktu zemřel Myngheer

Paříž - Belgická cyklistika zažila během dvou dnů dvě velké tragédie. Poté, co po pádu pod kola motocyklu svým zraněním podlehl Antoine Demoitié, zemřel také Daan Myngheer, kterého v sobotním úvodu dvoudenního závodu Critérium International na Korsice postihl infarkt.

Daan Myngheer
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Svůj poslední závod prohrál poté, co bojoval jako velký šampion. Zemřel v pondělí v 19:08 za přítomnosti svých rodičů, sestry a přítelkyně v nemocnici v Ajacciu," uvedl tým Roubaix Lille Métropole.

Mladý belgický závodník, který jezdil jako profesionál od loňského roku,si podle stájových kolegů stěžoval v závěru sobotní úvodní etapy na nevolnost a zhruba 25 kilometrů před cílem zkolaboval. První pomoc mu poskytla doprovodná sanitka a vzápětí byl helikoptérou přepraven do nemocnice, kde byl připojen na plicní ventilaci a uveden do umělého spánku.

Myngheer zemřel den po úmrtí jiného belgického cyklisty. Pětadvacetiletý Antoine Demoitié se v neděli stal obětí pádu pod kola motocyklu při závodu Gent-Wevelgem v Belgii. Než se podle výpovědi svědků stihnul zvednout, zasáhl jej doprovodný motocykl a způsobil mu těžká poranění hlavy, kterým v nemocnici podlehl.

Stejně jako v případě Demoitiého vyšetřuje také Myngheerovu smrt policie, která už prohledala týmová vozidla a hotelové pokoje. Rodiny obou cyklistů podle BBC souhlasily s darováním jejich orgánů k transplantaci.

Další jezdci a týmy jsou po tragických velikonočních událostech v šoku. "Další tragická ztráta, smutné dny pro svět profesionální cyklistiky. Odpočívej v pokoji, Daane, myslím na tvé blízké," napsal na twitteru britský spurtér Mark Cavendish. "Cyklistická rodina ztratila další mladý talent," uvedla stáj Trek-Segafredo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články