Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Zápasník Vála skončil na evropském šampionátu dvanáctý

Riga - David Vála obsadil na zápasnickém mistrovství Evropy v Rize dvanácté místo v řeckořímské kategorii do 98 kilogramů. Osmatřicetiletý reprezentant se na žíněnku vrátil po tříleté pauze a jako první český zástupce dokázal na šampionátu v Lotyšsku vyhrát utkání. 

Vicemistr Evropy z roku 2007 Vála přitom na úvod turnaje rovněž neuspěl, v kvalifikaci podlehl Nikitovi Melnikovovi 0:3 na body. Ruský mistr světa z roku 2013 se však následně probojoval až do finále, což pro českého veterána znamenalo možnost zápasit dál v opravách.

Vála pak zdolal švédského reprezentanta Carla Schöna. V taktickém a velmi vyrovnaném utkání se projevily zkušenosti českého zápasníka, který v prvním kole dokázal soupeře v parteru zaskočit a nečekaným útokem si zajistit dvoubodové vedení. Krátce po výhře 2:0 ho ale čekalo další kolo, ve kterém prohrál s odpočatým Bělorusem Alexandrem Hrabovikem 0:3.

"Mám z dnešního turnaje veskrze pozitivní pocity. Je to samozřejmě už trochu jiná doba, než když jsem končil, ale to se dalo čekat. Ukázalo se ale, že na to stále mám, jen je potřeba některé věci vylepšit. A samozřejmě nemám ještě tolik natrénováno, takže musím přiznat, že před tím posledním utkáním jsem cítil únavu, přestávka tam byla opravdu krátká," uvedl Vála.

Po ME se hned začne chystat na jarní olympijskou kvalifikaci. "Mistrovství Evropy mi ukázalo, jak na tom jsem, a myslím, že to není nic hrozného. Kvalitně se připravit, to se za měsíc dá stihnout. Potřebuji se ještě trochu vyzápasit, pak by to mohlo být dobré," řekl Vála. V neděli nastoupí v závěrečném soutěžním dnu v Rize další tři čeští reprezentanti: ve váze do 71 kilogramů Jan Žižka, do 75 kilogramů Pavel Powada a do 85 kilogramů Artur Omarov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články