Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejlepší handicapovanou sportovkyní je Kmochová

Praha - Neslyšící lyžařka Tereza Kmochová je nejlepším handicapovaným sportovcem uplynulého roku. Anketu Českého paralympijského výboru ovládla stejně jako před dvěma lety. Podle hlasování padesáti funkcionářů, trenérů a novinářů získala pětadvacetiletá lyžařka 430 bodů a porazila o 95 bodů neslyšícího snowboardcrossaře Tomáše Pazderu. Třetí skončil lukostřelec David Drahonínský (270).

Je nám líto, video expirovalo.
Handicapovaným sportovcem roku je sjezdařka Kmochová

Kmochová vybojovala na loňské deaflympiádě v ruském Chanty-Mansijsku a Magnitogorsku pět zlatých medailí. "To jsem si určila jako cíl. Věděla jsem, že nesmím udělat žádnou chybu. Byla jsem hodně nervózní, ale všechno jsem to ustála," uvedla.

Mezi neslyšícími je suverénní. Nyní pošilhává i po soubojích s nehandicapovanými. Světovou zimní univerziádu už absolvovala, velkou tužbou zůstávají olympijské hry. "Olympiáda v Koreji je můj sen, budu pro to dělat všechno," prohlásila Kmochová.

Titul z deaflympiády v Rusku si přivezl i Pazdera. Nejvýraznějším úspěchem Drahonínského byl titul mistra světa, který navíc ozdobil světovým rekordem.

Výsledky ankety o nejlepšího handicapovaného sportovce roku 2015

1. Kmochová (sjezdové lyžování) 430 b., 2. Pazdera (snowboarding) 335, 3. Drahonínský (lukostřelba) 270, 4. Grygarová (lyžování) 221, 5. Koblasa (cyklistika) 217, 6. Třebínová 182, 7. Hlaváč (oba plavání) 175, 8. Novák 168, 9. Bouška (oba cyklistika) 115, 10. Míková (plavání) 103.

Kolektiv roku: Jiří Klich, Jaroslav Zelenka, Leoš Bartoš (lukostřelba).

Junioři roku: Ivo Koblasa (cyklistika) a Tereza Jakschová (atletika).

Objevy roku: Daniel Bína (jachting) a Tereza Titěrová (atletika).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články