Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

"Nebezpečný rváč" Wilder po knokautu Szpilky zůstává šampionem

New York - Americký boxer Deontay Wilder zůstal šampionem těžké váhy organizace WBC. V New Yorku obhájil titul vítězstvím nad Arturem Szpilkou, když polského vyzyvatele knokautoval v devátém kole. Šampionem se stal také další Američan Charles Martin. Z titulu organizace IBF se radoval už po třech kolech duelu s Ukrajincem Vjačeslavem Glazkovem.

Deontay Wilder
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Franklin II

Wilder rozhodl bojovný souboj se Szpilkou tvrdým knokautem, po němž byl Szpilka v ringu několik minut ošetřován a nakonec skončil na pozorování v nemocnici. Třicetiletý Američan udržel neporazitelnost v profesionálním ringu, ve 36. utkání po pětatřicáté rozhodl před limitem. "Jsem nebezpečný rváč. Proslavil jsem se knokautováním lidí. Moje pravačka je monstrum," řekl Wilder, jehož triumf sledovali na vlastní oči i bývalí šampioni Mike Tyson či Lennox Lewis.

A v hledišti byl také současný držitel titulů WBO a IBO Tyson Fury, který po zápase dostál své pověsti showmana. Pustil se přímo v ringu do divoké výměny názorů se staronovým šampionem a v podstatě si začal připravovat půdu pro možný budoucí "sjednocovací" duel o všechny tituly. "Stejně jako (Vladimira) Klička porazím i tebe," řekl přemožitel ukrajinského šampiona Fury. "Kdykoli, kdekoliv," prohlásil. Wilder nezůstal pozadu. "Tebe sundám kdekoliv, třeba v tvé vlastní zahradě, jestli chceš."

Furyho čeká nejspíš v květnu duel s Kličkem. Právě kvůli jeho příslibu odvety byl volný mistrovský pás IBF, který organizace Furymu odebrala, protože se neměl k povinné obhajobě. Oprávněným vyzyvatelem byl Glazkov, ale titul nezískal ani proti Martinovi. Duel dosud neporažených soupeřů skončil předčasně poté, co si Glazkov při podklouznutí podle všeho poškodil přední zkřížený vaz v koleně. Dvakrát kvůli tomu skončil na zemi a při počítání oznámil rozhodčímu, že nemůže pokračovat.

"Škoda, že nemohl boxovat dál. Trénovali jsme na dvanáct kol, takhle jsme ani nezačali," řekl devětadvacetiletý Martin, jenž má nyní bilanci 23 vítězství a jednu remízu. Glazkov ve 23. zápase v kariéře mezi profesionály poprvé prohrál. "Tenhle pás měl být můj. Až se dám dohromady, chci odvetu," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články