Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Na přípravu na Rio si vydělává sám. Kisého čtvrté Hry mohou být poslední

Praha - Před deseti dny Aleš Kisý přivezl z mistrovství světa tělesně postižených atletů bronz. Teď se chce pokusit splnit limit na svou už čtvrtou paralympiádu. Kvůli malé podpoře od paralympijského výboru může být jeho poslední.

Je nám líto, video expirovalo.
Kisý si hradí účast na paralympiádu sám a zvažuje konec

Již šestnáct let je Aleš Kisý upoután na vozíčku po nešťastném skoku do bazénu. Teprve po dvou letech od této události v sobě opět našel sílu a začal se věnovat vrhu koulí.

"Oslovilo mě pár kamarádů, abych vyzkoušel nějaké sporty, ať už to bylo ragby nebo atletika. Šlo mi to a bavilo mě to," říká trojnásobný účastník paralympijských her.

Kvůli slabé finanční podpoře paralympijského výboru si veškeré tréninky a rekonvalescenci musí hradit sám, včetně házecí židle, jejíž parametry se dost často mění. A k tomu všemu kombinuje práci asistenta ekonomického úseku s aktivní přípravou čtyřikrát týdně. Sport a poznávání nových krajů jsou jeho vášní. Kvůli financím se ale jeho zrak neupírá nikam dál než do Ria.

"Je to opravdu demotivující. Pokud se Ria zúčastním, tak se sám rozhoduji, jestli budu v atletice pokračovat," přemítá Kisý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články