Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

ME ve vodním slalomu se v roce 2018 vrátí do České republiky

Praha – Přesně po dvaceti letech se do České republiky vrátí mistrovství Evropy ve vodním slalomu. Kontinentální šampionát se bude konat na kanálu v pražské Troji v roce 2018 v termínu od 21. do 24. června. Rozhodla o tom na svém zasedání Evropská kanoistická federace, jejímž místopředsedou je od letošního roku český zástupce Jaroslav Pollert.

Vodácký kanál v pražské Troji
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman
Je nám líto, video expirovalo.
Do Prahy se za tři roky vrátí ME vodních slalomářů

"Dlouho jsme kandidaturu zvažovali s ohledem na náročnost organizace tak velké akce," uvedl ředitel organizačního výboru Jiří Rohan. "Již začalo být takřka tradicí, že v Troji každým rokem hostíme Světový pohár, i když je konkurence mezi zájemci o organizování velká. Proto jsme chtěli do Prahy přinést opět zajímavou akci, kde se i naši závodníci poperou o medaile," uvedl.

Premiérový šampionát hostila v roce 1998 Roudnice a Česká republika se tam se třemi zlatými, třemi stříbrnými a bronzem z individuálních i týmových závodů stala nejúspěšnější zemí. Mistrem Evropy se tehdy stal kanoista David Jančar, druzí skončili deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem a kajakářka Štěpánka Hilgertová a bronz náležel kanoistovi Jaroslavu Pollertovi mladšímu.

V příštím, olympijském roce bude ME hostit Liptovský Mikuláš, v sezoně 2017 bude kontinentální šampionát ve slovinském Tacenu. Praha rovněž hostila už dva světové šampionáty v letech 2006 a 2013.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články