Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Nové Město bude hostit MS horských kol, lístky půjdou brzy do prodeje

Nové Město na Moravě - Už za necelý rok se fanoušci cyklistiky poprvé dočkají světového šampionátu i u nás. Na oblíbené trati u Nového Města na Moravě se pojede mistrovství světa horských kol. Vstupenky na MS budou k dostání už od 1. října.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý: Nové Město je jedna z nejlepší tratí v SP

Vysočina aréna je na mistrovství světa připravena, už pět let hostí závody Světového poháru horských kol a pokaždé byla vyhlášena nejlepším závodem sezony. "Je to jedna z nejzajímavějších tratí ve svěťáku, jak pro diváky, tak i pro televizní přenos. Z jednoho místa na trati můžete vidět závodníky i několikrát, což je velká výhoda," říká olympijský vítěz z Londýna Jaroslav Kulhavý.

Šampionát se vzhledem k olympiádě uskuteční už na přelomu června a července. Závodníci ale dilema, který závod brát jako důležitější, neřeší. "Olympiáda je asi nejvíc pro každého sportovce, takže ji řadím trochu výš, protože je to globální záležitost. Ale mezi cyklisty obecně je ta důležitost myslím srovnatelná," soudí Kulhavý.

Nervozita s ním zatím necloumá, na to je devět měsíců před domácím závodem příliš brzy. "Až se bude blížit, tak budu nervózní. Každopádně atmosféru tam si vždy všichni pochvalují. Absalon i Schurter se vždycky těší, a když se s nimi bavím, tak netají, že je to jejich oblíbený závod," připomněl Kulhavý pocity bikerských es.

Všichni tři budou patřit mezi největší favority na zlato. "Všichni si přáli mít MS doma a byla jen otázka, kdy to bude; jestli to ještě ve své aktivní kariéře stihnu, nebo ne. Jsem rád, že se to podařilo. Vždy jsem tam - až na dva ročníky - bojoval o vítězství, tak doufám, že tuhle tradici dodržím," přeje si Kulhavý.

S ohledem na časový rozestup mezi oběma vrcholy příští sezony, které budou dělit necelé dva měsíce, věří, že se lze dobře připravit na oba. "Nevidím důvod, proč MS vynechávat nebo ho jet jen na půl plynu. Dá se připravit na oba závody. Před mistrovstvím i po něm jsou tam naskládané Světové poháry, před olympiádou to bude lepší, to se bude moct víc ladit, bude víc prostoru," podotkl Kulhavý.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články