Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vrabcová-Nývltová ovládla 119. ročník běhu Běchovice - Praha

Praha - Běžkyně na lyžích Eva Vrabcová-Nývltová obhájila vítězství v tradičním závodu z Běchovic do Prahy a vybojovala druhý titul mistryně České republiky v silničním běhu na deset kilometrů. Mužský šampionát vyhrál Jakub Zemaník (30:50).

Vrabcová-Nývltová v cíli závodu Běchovice - Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pátá žena ze závodu na 30 km volnou technikou na zimních olympijských hrách v Soči Vrabcová-Nývltová porazila časem 33:27 o téměř minutu a půl Moniku Preibischovou, třetí skončila Petra Kamínková.

Vrabcová-Nývltová už několik let kombinuje lyžování s běháním a jde jí to k duhu. Svůj loňský běchovický čas a nejlepší traťový výkon české běžkyně v historii závodu letos zlepšila o 15 sekund. V mistrovské kategorii mezi muži by obsadila jedenácté místo. Cílem devětadvacetileté závodnice je pokusit se nominovat na maratonské trati na olympijské hry do Ria.

"Celou trať jsem běžela v podstatě sama, ale běželo se mi dobře. Tenhle závod mám hodně ráda. Je to taková moje srdcovka," řekla vítězka. Triumfy z obou let porovnávat nechtěla. "Každý běh je jiný. Ke konci to bylo trošku chaotické, když jsme dobíhali mužské závodníky, ale jsem spokojená," uvedla.

Za Zemaníkem, vítězem juniorské kategorie z loňského roku, vybojoval stříbro Vít Pavlišta časem 31:17, bronzový byl Milan Janoušek (31:36). "Poslední týdny jsem měl velmi dobrou formu a prodal jsem to i tady," řekl Zemaník. "Běželo se mi celou dobu skvěle. Při výběhu do kopce jsem se odhodlal k trháku, který vyšel. Je to pro mě velký úspěch, i když tady nebyla kompletní špička," konstatoval nový český mistr. 

Je nám líto, video expirovalo.
Vrabcová-Nývltová a Zemaník ovládli běh Běchovice - Praha


Mistrovství České republiky v silničním závodu na 10 km z Běchovic do Prahy:

Ženy: 1. Vrabcová-Nývltová (Olymp Brno) 33:27, 2. Preibischová (Mariánské Lázně) 34:51, 3. Kamínková (Olomouc) 35:19. Juniorky: 1. Stránská (Č. Třebová) 38:02. 

Muži: 1. Zemaník (Vítkovice) 30:50, 2. Pavlišta (Slovan Liberec) 31:17, 3. Janoušek (Kolín) 31:36. Junioři: 1. Vošvrda (Mladá Boleslav) 32:46.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články