Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Kličkův souboj s Furym se odkládá, ukrajinská hvězda si poranila lýtko

Berlín – Brit Tyson Fury si bude na svoji šanci porazit jako první boxer v historii Vladimira Klička muset počkat. Duel, jenž se měl uskutečnit 24. října, se kvůli zranění ukrajinského šampiona totiž musel odložit. Mistr světa těžké váhy kategorií WBA, WBO a IBF si natrhl úpon lýtkového svalu.

Vladimir Kličko
zdroj: AP autor: Daniel Bockwoldt

"Hrozně mě to mrzí. Kvůli fanouškům, ale i kvůli soupeři Tysonu Furymu," řekl Kličko. Podle manažera Bernda Bönteho tým po vyšetřeních v příštím týdnu oznámí, na kdy bude souboj přeložen. "V každém případě ale zůstaneme v Düsseldorfu. Už prodané vstupenky zůstávají v platnosti," uvedl Bönte.

Devětatřicetiletý Kličko se údajně zranil na čtvrtečním tréninku den po společné tiskové konferenci, na níž se Fury předvedl v kostýmu Batmana. Z rakouského přípravného kempu v Goingu pak okamžitě odcestoval do Mnichova k doktoru Müller-Wohlfahrtovi.

Mistrovský duel už Kličko ze zdravotních důvodů odkládal loni. Souboj s Bulharem Kubratem Pulevem se uskutečnil s dvouměsíčním zpožděním, tehdy se Ukrajinec omluvil kvůli natrženému svalu v bicepsu.

Kličko, jenž už jedenáct let neprohrál, je před vzájemným soubojem s Furym jasným favoritem. Jeho bilance v 67 profesionálních duelech čítá 64 vítězství, sedmadvacetiletý Brit zatím absolvoval bez porážky 24 zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články