Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Český pohár cyklokrosařů doznal velkých změn, lákat bude zahraniční jezdce

Praha – Hned s několika novinkami odstartuje 47. ročník domácího poháru cyklokrosařů. Tři podniky z devíti byly zařazeny do kategorie C1 Mezinárodní cyklistické unie UCI, což znamená, že by do Česka měli jezdit častěji zahraniční jezdci. Toi Toi Cup odstartuje v pondělí ve Slaném a vyvrcholí opět mistrovstvím republiky, jež se pojede 9. ledna v Kolíně.

Jakub Skála
zdroj: ČTK autor: Erben Eduard

"Kalendář Toi Toi Cupu doznal velkých změn. Tři závody jsou v kategorii C1, což obnáší ceny kolem 300 tisíc korun na závod, dalších pět závodů je pak v kategorii C2," řekl nový předseda komise cyklokrosu Petr Balogh, jenž nahradil po 25 letech ve funkci Čestmíra Kalaše.

Připustil, že záměrem je zvýšit prestiž domácích pohárových závodů. "Vydali jsme se touto cestou, abychom z Toi Toi Cupu udělali takovou superprestige, neboť UCI nastavila takové podmínky, že se obávám, že tady dlouho neuvidíme závod Světového poháru nebo dokonce mistrovství světa," vysvětlil Balogh.

Zvýšení prestiže Toi Toi Cupu potěšilo nového reprezentačního trenéra a bývalého závodníka Petra Dlaska, jenž po letošním domácím MS v Táboře nahradil Stanislava Bambulu. "Je dobré, že jsou tři závody v C1. Budou sem jezdit i kluci z Belgie, je to pro ně super trénink. Věřím, že to bude velkým přínosem, že se pojede v takové konkurenci," prohlásil Dlask.

Celkový vítěz minulého ročníku Jakub Skála, který vyhrál o pouhé tři body před Michaelem Borošem, už vyhlíží první závod ve Slaném. "Na republice to tam byl kvůli počasí masakr, šílené podmínky a popraviště všech, dojela sotva polovina balíku. Snad to tentokrát bude spíše za odměnu," věří Skála. "Cyklokros se dostane na jinou úroveň, když tady bude taková konkurence na závodech Toi Toi," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Český pohár cyklokrosařů prošel hned několika změnami
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články