Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Koová v osmnácti letech jako nejmladší v historii vyhrála golfový major

Evian-Les-Bains (Francie) - Novozélanďanka Lydia Koová se stala nejmladší vítězkou turnaje kategorie major v historii. Evian Championship ve Francii vyhrála ve věku osmnácti let, čtyř měsíců a dvaceti dnů. Klára Spilková, která na čtvrtý pokus prošla na majoru cutem, obsadila 55. místo.

Lydia Koová
zdroj: ČTK/AP autor: Laurent Cipriani

Koová překonala věkový rekord Američanky Morgan Presselové, která v roce 2007 vyhrála Kraft Nabisco Championship, když jí bylo osmnáct let, deset měsíců a devět dní.

Korejská rodačka triumfovala v Evian-Les-Bains díky skvělému poslednímu kolu, které zahrála s bilancí osm ran pod par. Druhou Američanku Lexi Thompsonovou porazila o šest úderů a připsala si již devátý triumf na elitním okruhu LPGA.

Na prvním místě Koová vystřídala Korejku I Mi-hjang, která byla v čele turnaje od prvního kola, ale nakonec se musela spokojit s děleným čtvrtým místem. V poslední den zaznamenala 74 ran, tři nad par, a na vítězku ztratila devět úderů.

Spilková dosáhla na svém čtvrtém majoru průlomu, kdy se jí povedlo projít do finálových kol. Po dvou kolech byla pětačtyřicátá, ale o víkendu zahrála vždy 73 ran a pohoršila si.

"Poslední dvě kola mi nevyšla přesně podle plánu, ale rozhodně bylo náročné na tomto hřišti udržet vyrovnanou a skvělou hru po všechna čtyři kola. Budu se opakovat, ale mám opravdu obrovskou radost z toho, že jsem postoupila cutem a jako bonus jsem si mohla zahrát finálová kola," uvedla Spilková s tím, že jde o další posun v její kariéře. "Jdu po maličkých krůčkách až k vytouženému vítězství, které na mě stále čeká. Tento týden pro mě byl jeden z těch větších a důležitých kroků. Mám radost ze své hry, zvlášť když to mohu porovnat s nejlepšími hráčkami světa. Nejsem tak daleko od výborných výsledků," řekla dvacetiletá golfistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články