Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Golfistka Spilková premiérově prošla na major turnaji cutem

Evian-Les-Bains - Klára Spilková prošla poprvé cutem na turnaji kategorie major. Ve druhém kole Evian Championship ve Francii zahrála 70 ran, tedy jednu pod par, a dělí se o 45. místo. Oproti čtvrtku se dvacetiletá golfistka zlepšila o pět úderů a posunula se z 80. příčky na pozice zaručující účast ve víkendovém finále. To se jí povedlo při čtvrtém startu na majoru poprvé.

Ilustrační foto

Dosud hrála třikrát na British Open, kde ani jednou cutem neprošla. Největší šanci měla letos, ve skotském Turnberry byla po prvním kole na děleném 14. místě, ale v dešti a větru se druhý den propadla.

Tentokrát zvládla druhé kolo výborně. Zaznamenala dvakrát birdie a pouze jednou bogey na pětiparové sedmé jamce.

Klára Spilková: "První kolo začalo velice zajímavě. Bylo pro mě těžké najít správný rytmus, i kvůli tomu, že prvních šest jamek je tu dost náročných. Po těchto jamkách jsem se zklidnila a hrála úžasný golf. Škoda, že už se mi nepodařilo zavěsit žádné birdie. Dlouhé paty mi tam sice nepadaly, ale všechny záchranné, krátké a hlavně důležité do jamky spadly. Mám obrovskou radost, protože toto hřiště je velmi psychicky náročné a také si tu plním svůj sen."

V čele turnaje s dotací 3,25 milionu dolarů je Korejka Mi Hjang-i se skóre -9. Spilková má o dvanáct úderů horší výsledek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články