Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Dumoulin zaútočil na kostkách a mírně navýšil na Vueltě svoje vedení

Ávila (Španělsko) – Ve čtvrtek musel odrážet útoky a zvládl. V devatenácté etapě Vuelty zaútočil lídr celkového pořadí Tom Dumoulin a jeho atak klapl. Na druhého Fabia Arua najel další tři sekundy. Z vítězství se ve španělské Ávile radoval po úspěšném úniku Francouz Alexis Gougeard. Dvaadvacetiletý jezdec vybojoval životní úspěch s náskokem 40 sekund před Portugalcem Nelsonem Oliveirou.

Tom Dumoulin
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Yuzuru Sunada

Hlavní favorité přijeli do cíle v Ávile s velkou ztrátou více než 16 minut. V závěrečných kilometrech na kostkách zaútočil vedoucí muž závodu Nizozemec Tom Dumoulin a mírně navýšil svůj náskok. Na svého nejbližšího pronásledovatele Itala Fabia Arua najel tři sekundy a celkově před ním vede o šest sekund.

"Snažil jsem se získat pár sekund navíc. Cítím se výborně. Byl jsem pod tlakem, protože všichni na mě chtěli útočit, ale zvládl jsem to," řekl Dumoulin, jenž se v úvodu etapy připletl do kolize, v níž byl i Aru.

Pořadím na předních místech ještě může zamíchat sobotní předposlední etapa dlouhá 175,8 kilometru, na které jsou čtyři stoupání první kategorie. Závod skončí nedělním dojezdem v Madridu.

Čtyřiadvacetiletý Dumoulin, jenž se oblékl do červeného trikotu po středeční časovce a bojuje překvapivě o první triumf na Grand Tour, počítá v sobotu s dalšími útoky Arua a jeho stáje Astana. "Zítra to bude hodně zajímavé a může se stát leccos. Mojí taktikou bude držet se Arua, musíme se ještě poradit s týmem, jestli zvládneme něco víc. Ale můj tým je lepší, než si mnozí myslí a věřím, že to dokážeme," uvedl člen stáje Giant-Alpecin.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 19. etapy Vuelty

Cyklistický závod Vuelta - 19. etapa Medina del Campo - Ávila (185,8 km):

1. Gougeard (Fr./AG2R) 4:19:20, 2. Oliveira (Portug./Lampre) -40, 3. Monfort (Belg./Lotto), 4. Amador (Kost./Movistar), 5. Machado (Portug./Kaťuša), 6. Moinard (Fr./BMC) všichni -44, 7. Duarte (Kol./Colombia) -53, 8. Arroyo (Šp./Caja Rural) -1:03, 9. Knees (Něm./Sky), 10. Ventoso (Šp./Movistar) oba -1:17.

Průběžné pořadí: 1. Dumoulin (Niz./Giant) 78:20:51, 2. Aru (It./Astana) -6, 3. Rodríguez (Šp./Kaťuša) -1:24, 4. Majka (Pol./Tinkoff-Saxo) -2:31, 5. Quintana (Kol./Movistar) -3:02, 6. Valverde (Šp./Movistar) -3:24, 7. Chaves (Kol./Orica) -3:39, 8. Moreno (Šp./Kaťuša) -3:46, 9. Nieve (Šp./Sky) -4:19, 10. Meintjes (JAR/MTN) -7:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články