Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vakočovi v Británii vyšel sólo únik a oblékl se do žlutého dresu

Colne (Británie) – Zaútočil, vydržel a mohl slavit. Petr Vakoč v druhé etapě závodu Kolem Británie předvedl úspěšný sólový únik a kromě vítězství mohl v cíli slavit také posun do čela celkového pořadí. Úřadující český šampion připravil o žlutý trikot vedoucího jezdce, italského spurtéra Eliu Vivianiho, který ovládl nedělní úvodní díl závodu.

Petr Vakoč
zdroj: ČTK

Vakoč se držel ve vedoucí osmičlenné skupině poté, co se peloton zhruba 55 kilometrů před cílem v kopci roztrhal. Asi 20 km před cílem třiadvacetiletý člen stáje Etixx-Quick-Step ujel spolu s Italem Albertem Bettiolem, kterého po chvíli rovněž setřásl, a zbytek etapy absolvoval sám.

I když měl k dobru maximálně půl minuty a pronásledovatelé v závěru jeho náskok stahovali, dojel si Vakoč pro další velký úspěch na mezinárodní scéně. Loni vyhrál druhou etapu Kolem Polska, letos v červnu skončil třetí na Evropských hrách v Baku.

"Byl to hodně náročný den, ale nohy mi jely dobře. Nebyl jsem si jistý, jestli to udržím po tak dlouhé sólové jízdě. Dal jsem do toho maximum a vyplatilo se. Je to jedno z největších vítězství mé kariéry," uvedl Vakoč.

Po 159 kilometrech projel cílem s rukama nad hlavou o sedm sekund před Španělem Juanem Josém Lobatem. V průběžné klasifikaci na něj má náskok 11 sekund. Třetí Nor Edvald Boasson Hagen ztrácí 15 sekund.

Vakoč se těší na to, jak bude hájit žlutý trikot. "Ale bude to těžké jet v šesti lidech, navíc je před námi ještě šest etap," řekl.

Závod, v němž startuje devět elitních týmů UCI World Tour, skončí v neděli v Londýně.

Cyklistický závod Kolem Británie - 2. etapa (159,3 km):

1. Vakoč (ČR) 4:02:22, 2. Lobato (Šp.) -7, 3. Boasson Hagen (Nor.), 4. Guldhammer (Dán.), 5. Trentin (It.), 6. Doull (Brit.) všichni -9....19. Štybar (ČR) všichni -9.

Průběžné pořadí: 1. Vakoč 8:28:41, 2. Lobato -11, 3. Boasson Hagen -15, 4. Gerts -17, 5. Poels, 6. Van Baarle (všichni Niz.) oba -18. ...16. Štybar -27.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články