Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Historický úspěch českého jezdectví. Parkurové kvarteto je ve finále Poháru národů

Arezzo (Itálie) - Čeští parkuroví jezdci budou v příští sezoně poprvé v historii závodit v elitní evropské skupině Poháru národů. V závěrečné kvalifikační soutěži v Arezzu vybojovali celkový triumf v divizi II znamenající premiérový postup do prestižní kategorie, navíc si poprvé v historii vybojovali účast v celoročním finále. To se pojede na konci září v Barceloně.

Je nám líto, video expirovalo.
České parkurové kvarteto pojede finále Poháru národů

České jezdectví zažívá nejlepší časy od 30. let minulého století. Na vítězství v Poháru národů v Linci navázalo znovu stejné kvarteto Ondřej Zvára, Zuzana Zelinková, Emma Augier de Moussac a Aleš Opatrný i v Arezzu. Třetím místem stvrdilo prvenství ve druhé divizi Poháru národů.

Takový výsledek má dvě velká pozitiva: Kvalifikaci do celosvětového finále poháru a hlavně postup do elitní divize pro příští rok. Díky tomu budou moci čeští jezdci i mezi jednotlivci startovat na závodech, na které se jinak získávají pozvánky jen velmi těžko.

"Asi si to ještě plně neuvědomujeme, ale tímto se napsala nová kapitola historie českého jezdeckého sportu. Postoupili jsme mezi deset nejlepších týmů světa a už teď se moc těšíme na příští sezonu, kdy budeme moci startovat na těch nejprestižnějších závodech," uvedla Zelinková na webu Českého svazu jezdectví. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články