Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Mrůzek a amatér Novák prošli na Albatrossu cutem

Vysoký Újezd - Po 21 letech prošel český golfista cutem na turnaji European Tour. Na domácí akci D+D REAL Czech Masters 2015 se to povedlo hned dvěma hráčům - na hřišti Albatross u Prahy to dokázali amatér Vítek Novák a Filip Mrůzek. Turnaj vedou Angličan Matthew Fitzpatrick a Švéd Pelle Edberg.

První měl jistotu cutu devatenáctiletý Novák. "Jsem nadšený ze své hry a cut je paráda," radoval se dvojnásobný nejlepší český amatérský hráč sezony. Novák a Mrůzek navázali na Jiřího Jandu, který v roce 1994 prošel cutem na Czech Open v Mariánských Lázních. "Tenkrát jsem ještě nebyl na světě, takže jsem si ani neuvědomil, že to je tak dávno," řekl Novák.

Po prvním dni měl Novák skóre +1, ale druhé kolo zvládl bravurně. Ani jednou nechyboval, zapsal čtyři birdie, což znamenalo 68 ran (-4) a celkový posun na -3 ho řadí na dělené 36. místo. "Hrál jsem trpělivě celou osmnáctku, dařilo se mi hrát lépe do greenu a napadalo tam více patů," citoval Nováka golfchannel.cz. "O víkendu si chci hru užít a hrát co nejlépe. Stále se snažím zlepšovat a zlepšovat."

Mrůzek si šanci na cut vypracoval v 1. kole díky skóre -3. Druhý den zahrál +2 a v součtu s ranou pod par se dlouho strachoval, jestli projde cutem. "Obávám se, že mi rána bude chybět," říkal. Ale měl štěstí a cut se zastavil právě na -1. "Jsem po dvou kolech s celkovým výsledkem pod par a to není ostuda," řekl Mrůzek, kterému patří 61. pozice.

Fitzpatrick a Edberg vedou s jedenácti ranami pod par, jeden úder ztrácí Belgičan Thomas Pieters . Druhý den se zlepšila hlavní hvězda turnaje Francouz Victor Dubuisson. Sice zapsal dvě bogey, ale přidal čtyři birdie a jeden eagle a posunul se na dělené 25. místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články