Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Chaves na Vueltě vybojoval druhé etapové vítězství a vrátil se do červeného

Sierra de Cazorla (Španělsko) - Bez červeného dresu se mi nechce jet, jakoby si řekl Esteban Chaves. Poté, co o trikot pro lídra Vuelty ve středu přišel, ovládl kolumbijský cyklista šestou etapu španělského závodu a znovu se vrátil do čela celkového pořadí. Pětadvacetiletý člen stáje Orica o svém triumfu rozhodl v závěrečném stoupání a dojel si s náskokem pěti sekund.

Esteban Chaves v červeném dresu pro lídra Vuelty
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Nemůžu tomu uvěřit, že jsem vyhrál. Bylo to dneska hodně dlouhé, těžké a bylo vedro. Měl jsem informace o tom prudkém stoupání, nohy mi jely, tak jsem tam zaútočil," uvedl Chaves a děkoval kolegům ze stáje. "Caleb Ewan včera vyhrál etapu a dneska vozil lahve. Tenhle tým je jako rodina."

Po více než 200 kilometrech z Córdoby do Serra de Cazorla dojeli za Chavesem Ir Daniel Martin a Nizozemec Tom Dumoulin, který přišel o první místo v celkovém pořadí. Na Chavese ztrácí deset sekund. Se ztrátou jedenácti sekund dorazila do cíle skupinka s favority Britem Chrisem Froomem a Španělem Alejandrem Valverdem.

Jednu z nejdelších etap závodu zkomplikovalo jezdcům ještě velké horko. "Tahle vedra nesnáším. Nevím jak ostatní, ale pro mě to bylo moc," uvedl slovenský cyklista Peter Sagan. "Chtěl bych, aby existovalo nějaké pravidlo pro takové počasí, protože to nejde. Vezmete si z auta vodu a za pět minut z ní máte čaj," stěžoval si lídr bodovací soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 6. etapy Vuelty

Cyklistický závod Vuelta - 6. etapa Córdoba - Sierra de Cazorla (200,3 km):

1. Chaves (Kol./Orica) 4:46:16, 2. Martin (Ir./Cannondale), 3. Dumoulin (Niz./Giant) oba -5, 4. Plaza (Šp./Lampre), 5. Valverde (Šp./Movistar), 6. Rodríguez (Šp./Kaťuša), 7. Froome (Brit./Sky), 8. Majka (Pol./Tinkoff-Saxo), 9. Quintana (Kol./Movistar), 10. Roche (Ir./Sky) všichni -11.

Průběžné pořadí: 1. Chaves 21:55:13, 2. Dumoulin -10, 3. Martin -33, 4. Roche -36, 5. Valverde -49, 6. Froome, 7. Moreno (Šp./Kaťuša) oba -55, 8. Rodríguez -56, 9. Quintana -57, 10. Aru -1:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články