Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Naprostá pecka, hodnotil Fuksa po návratu do Čech uplynulé MS

Praha - Čeští kajakáři se na uplynulém mistrovství světa zaskvěli. Nejvíce zazářil Martin Fuksa, který na neolympijské pětistovce vybojoval po dramatickém finiši zlatou medaili. Dařilo se i bronzovému čtyřkajaku. Přestože byla Fuksovým cílem kvalifikace na olympiádu, ze zlata měl po návratu do České republiky pochopitelnou radost.

Je nám líto, video expirovalo.
Byl to parádní víkend, říká Fuksa po zlatém MS

"Pro mě to byl naprosto parádní víkend. Jel jsem na MS s tím, že se chci kvalifikovat na olympiádu, to byl můj hlavní cíl. Podařilo se to, plus jsem k tomu získal ještě titul mistra světa. To je naprostá pecka," kometoval spokojeně čerstvý světový šampion Fuksa.

Hlavní cíl - zajistit Česku ve dvou disciplínách postup do Brazílie - splnil i kajakář Josef Dostál. Ačkoliv loni byl v singlu i ve čtyřkajaku zlatý, letos skončil v sólové disciplíně druhý. A s kolegy Štěrbou, Trefilem a Havlem dojel třetí.

"Loňský rok se leskl v jiných barvách, ale dvě medaile z olympijských disciplín jsou pro mě úžasné," pochvaloval si Dostál. "Slovenská posádka jela skvěle, na ty jsme prostě neměli. Ale nakonec máme medaili, máme to vyjeté a máme co zlepšovat na příští rok," dodal Trefil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články