Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Mistr světa Fuksa: Vše, co dělám, dělám, abych stál na stupních vítězů

Milán – Už tak širokou sbírku úspěchů rozšířil Martin Fuksa i o první titul mistra světa. V Miláně ovládl závod na 500 metrů a vůbec mu nevadilo, že vyhrál neolympijskou disciplínu. "Teď jsme na mistrovství světa a titul může člověk získat i na neolympijské trati. Neberu to méně, i když vím, že někdo to tak hodnotí. Titul mistra světa mi už nikdo nesebere, radost je to stejná. A já jsem rád za každou medaili," řekl spokojený Fuksa v cíli.

Je nám líto, video expirovalo.
Fuksa si dojel pro titul mistra světa, čtyřkajak bere bronz

"Vše, co dělám, dělám proto, že chci stát na stupních vítězů. A to, že teď mohu stát úplně nejvýše, je naprostá paráda," doplnil.

Dvaadvacetiletý český reprezentant v sobotu na kanále Idroscalo získal stříbro na kilometru, když jej ve finiši porazil Němec Sebastian Brendel o pouhých 17 tisícin sekundy. "Na to už jsem nemyslel. Večer jsem se na ten závod podíval několikrát, byl to fakt kousíček. Ale jak jsem říkal už po závodě, mělo to tak asi být. Určitě jsem si zlepšil chuť, i když včera jsem měl chuť taky perfektní," podotkl Fuksa.

Jen pár centimetrů jej tak dělilo od stoprocentní spokojenosti v Miláně a od toho, aby mohl říct, že má za sebou šampionát snů. "Ale já jsem skromný. Jakmile získávám medaile, je to parádní a jsem za to vděčný. Celoroční práce se na závodech ukáže, když se mi povede na každém závodě získat minimálně jednu medaili," vysvětlil.

Přestože bylo mistrovství světa vrcholem sezony, Fuksa letos rozhodně nekončí. Po pondělním návratu do Prahy další den odlétá na exhibiční závody do Portugalska, následně se chystá na zkušební závody do Ria a v září jej čeká i mistrovství Evropy do 23 let.

"V Portugalsku to bude sprint na 120 metrů. Jedu tam, abych poděkoval člověku, který mi zadarmo dává lodě. Taky pro něj chci něco udělat," řekl Fuksa. Díky úspěchu v Miláně se mu navíc do Ria poletí klidněji. "Těším se, bude to paráda. Rád poznávám kultury a země. Jsem navíc rád, že se tam můžu podívat s tím, že tam příští rok nejspíš pojedu. O to víc si to užiju," dodal Fuksa. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články