Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Puškař Jeřábek skončil na SP třetí a nominoval se do Ria

Gabala - Tomáš Jeřábek vybojoval na Světovém poháru v Gabale bronzovou medaili ve střelbě z libovolné malorážky vleže. Získal zároveň pro Českou republiku čtvrté účastnické místo na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Sportovní malorážka vleže - ilustrační foto
zdroj: ČTK

Dvaačtyřicetiletému Jeřábkovi se v Ázerbájdžánu povedla už kvalifikace, z níž postoupil jako třetí. V osmičlenném finále se probil až do posledního vyřazovacího kola, po němž měl jen o osm desetin bodu horší součet než Američan Matthew Emmons. Olympijského vítěze a manžela bývalé české střelecké hvězdy Kateřiny Emmons porazil jen finálový debutant Kirill Grigorjan z Ruska.

Účastník olympijských her v Aténách 2004 a Pekingu 2008 Jeřábek se v SP prosadil na stupně vítězů po deseti letech od stříbra v Miláně. V roce 2003 dokázal vyhrát v Záhřebu rok předtím byl bronzový v třípolohové střelbě v Sydney. Z mistrovství Evropy a světa má Jeřábek pět medailí v neolympijské disciplíně velkorážní terčovnice.

Na olympijské hry do Ria nyní pojedou minimálně čtyři čeští střelci. Účastnická místa dříve vybojovali David Kostelecký v trapu a Nikola Mazurová s Lucií Švecovou ve sportovní malorážce na 3x20 ran.

V Gabale měl k zisku olympijského místa blízko i Tomáš Těhan v rychlopalné pistoli. V kvalifikaci ale nastřílel o bod méně, než bylo potřeba k postupu do šestičlenného finále, a skončil jedenáctý. Znamená to pro něj alespoň nejlepší výsledek v kariéře v SP.

Výsledky SP ve sportovní střelbě v Gabale:

Muži: Libovolná malorážka vleže: 1. Grigorjan (Rus.) 209,3, 2. Emmons (USA) 208,4, 3. Jeřábek, ...v kvalifikaci 45. Rozsypal (oba ČR). 11:30 rychlopalná pistole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články