Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Karlovský s Jáněm skončili na Slovensku těsně pod stupni vítězů

Liptovský Mikuláš - Dotyk branky připravil posádku Ondřej Karlovský, Jakub Jáně o vítězství na Světovém poháru vodních slalomářů v Liptovském Mikuláši. Čeští deblkanoisté po vítězném semifinále chybovali při finálové jízdě už na druhé brance a skončili čtvrtí. Všechny tři lodě před nimi jely bez penalizace. Vítězové předchozího závodu v Krakově Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem vypadli v semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Karlovský s Jáněm skončili na SP v Liptovském Mikuláši čtvrtí

Ani české kajakářky do finále nepostoupily a Češi dnes poprvé v sezoně SP nezískali individuální medaili. V semifinále skončily Veronika Vojtová i Kateřina Kudějová. Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová na Slovensku nestartovala, protože doléčuje rameno. Z vítězství se radovala domácí slalomářka Jana Dukátová.

Slovensko vzápětí slavilo double, protože v kategorii C2 zářili bratři Pavol a Peter Hochschornerovi, trojnásobní olympijští vítězové a majitelé pěti titulů mistra světa. Kašpar se Šindlerem nabrali v semifinále velkou časovou ztrátu i kvůli čtyřem trestným sekundám a obsadili 19. místo. Náladu si částečně spravili triumfem v závodu hlídek, kajakářky byly druhé za Slovenkami.

Karlovský s Jáněm zajeli nejrychlejší čas, ale měli smůlu, neboť zadák trefil tyčku hned na začátku trati smolně pádlem při výjezdu. "S jízdou jsme spokojení, ale na druhé brance přišel takový malý šťouch, který byl úplně zbytečný," uvedl Jáně.

Posádka se pak snažila dvousekundovou ztrátu dohnat. "Střed i závěr tratě se nám hodně povedly. Nakonec z toho byl nejrychlejší čas, ale kvůli šťouchu čtvrté místo. Jsme ale určitě spokojeni a odjíždíme s dobrým pocitem," dodal Jáně.

Jejich kouč Ondřej Štěpánek jízdu na místě neviděl, neboť je na dovolené. "Naordinoval nám teď tréninkové volno. Potom se budeme už plně připravovat na mistrovství světa, hlavně v pražské Troji," doplnil Karlovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články