Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Na golfovém turnaji v Dýšině se představí až deset Češek včetně Spilkové

Plzeň - Až deset českých golfistek by se mohlo představit na turnaji série Ladies European Tour, který se bude hrát 7. až 9. srpna v Golf Parku Plzeň-Dýšina pod novým názvem Tipsport Golf Masters. Největší tuzemskou hvězdou bude dvacetiletá Klára Spilková, které se loni turnaj nevydařil a neprošla cutem.

Je nám líto, video expirovalo.
V Dýšině by se mohlo představit až deset českých golfistek

Jistotu startu mají vedle Spilkové také dvě české profesionálky Lucie Hinnerová a Eva Koželuhová. Ostatní česká jména ve startovní listině zatím známá nejsou. "Neřeknu vám je ani já, proběhne kvalifikace a dámy si to budou muset uhrát na turnajích," podotkl prezident České golfové federace Zdeněk Kodejš. Šanci by měly dostat hráčky, které jsou perspektivní pro olympiádu.

Organizátoři se snažili přesvědčit k účasti také americkou profesionální golfistku českého původu Jessicu Kordovou, dceru bývalého druhého tenisty světa Petra Kordy, což se jim ale nepodařilo. "Odmítá hrát v České republice, ale měla by alespoň přijet," podotkl Klotz. Divokou kartu dostane rovněž Slovenka Lea Klimentová. Organizátoři prý jednají také s dvěma hráčkami z první světové dvacítky.

Přijet by měla Viktoria Loveladyová, která má jako Brazilka jistou účast na olympijských hrách v Riu, kde bude mít golf za rok obnovenou premiéru. Pátý ročník turnaje s dotací 300 tisíc eur loni vyhrála Francouzka Julie Grecietová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články