Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Cink: Blbě jsem vypadl z boje o medaili. Nakonec ale budu spokojený

Baku - Ondřeji Cinkovi se podařilo splnit cíl, se kterým na Evropské hry odcestoval - umístění v první pětce. Bezprostředně po závodu ho však mrzelo, že nedokázal získat medaili. Čtyřiadvacetiletý biker se totiž dlouho držel ve vedoucí pětičlenné skupině a jezdil i na prvním místě. Dvě kola před koncem však i kvůli kolizi se soupeřem ze hry o medaile vypadl.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Čtrnáctý muž z olympijského závodu v Londýně nakonec dojel pátý s odstupem 2:34 minuty za vítězným Ninem Schurterem ze Švýcarska. Od bronzu jej dělily dvě minuty. "Jeden ze Švýcarů tak trochu visel na gumě a cítil jsem šanci. Pád mě bohužel vyřadil. Nakonec ale budu s pátým místem spokojený," uvedl Cink.

Uvědomoval si, že o vítězi bylo dlouho dopředu jasno. "Nástup Nina byl obrovský, nikdo po něm ani nešel. Spíše se všichni soustředili na boj o druhé a třetí místo. O medaile. A nechali ho jet," řekl Cink.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink a Huříková obsadili na Evropských hrách místa v elitní desítce

Ondřej Cink: "Bezprostředně po dojetí mě výsledek trochu mrzí, protože ještě čtyři kola před cílem jsme jeli všichni pohromadě. Ital přede mnou ale uklouznul v zatáčce a já šel přes něj, přes řídítka, a první trojka nám ujela. Blbě jsme tak vypadli z boje o medaili."

Přiznal, že když přibližně v polovině závodu jezdil na prvním místě, medailové myšlenky měl. "Trošku jsem na to myslel. Věděl jsem, že je nás pět a za námi je velká díra. V duchu jsem si říkal, že by to mohlo vyjít, ale pád mi to zkazil," řekl. Podmínky v Ázerbájdžánu byly těžké. Pořadatelé připravili náročnou trať, navíc v Baku panovaly vysoké teploty. "Už před závodem jsem věděl, že to bude dlouhý závod ve vedru. Bylo to náročné a těžké. Trať je rychlá a intenzivní. V horku to ubíralo více sil než normálně," uvedl Cink, jenž podle svých slov letos náročnější závod neabsolvoval.

Hned na začátku pobytu v Baku zažil Cink nepříjemnou příhodu. Při tréninku jej do helmy zasáhl úlomek "holuba" z nedaleké střelnice, kde trénovali brokaři. "Někoho trefil i brok do nohy. V pátek jsem se trochu bál tady trénovat, naštěstí se pak střílelo na druhé straně střelnice, takže to bylo v pohodě," řekl Cink. Při závodě bylo vše v pořádku, střelci ani netrénovali. "Doufal jsem, že se to vyřeší a někdo si bude stěžovat. To se asi stalo," pousmál se.

Závody horských kol v Baku ovládli Švýcaři, kteří získali pět ze šesti medailí. "Přijeli sem s nejsilnějším týmem, mají to zasloužené. Mě teď ale trošku mrzí, že medaili nemám já," dodal Cink. Jedinou nešvýcarskou medailistkou se stala Polka Maja Wloszczowská, která skončila mezi ženami třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články